– Vi har brukt én time, og vi har ikke kommet oss lengre enn til, sier hun og kikker seg rundt, -til agurkene! fortsetter Sidsel Waage Aurdal lattermildt med blikket mot fruktdisken og videre mot Else Britt Carlsen som heller ikke har kommet seg lengre.

Handlevognene er fortsatt tomme.  Det har sin forklaring.

De har vært stamkunder  på tidligere Meny Hatlane og har savnet nærbutikken etter den stengte ved nyttår.

– Vi treffer alltid naboer her.  Vi har brukt en time på å prate med kjentfolk og spist kake, men nå skal vi begynne å se på hva de har i butikken, sier Waage Aurdal.

Damene legger ikke skjul på å ha kjent på det å være «litt hjemløse», mens butikken i Hatlane har vært stengt, og de har måttet reise til andre butikker.

–Nærbutikken betyr veldig mye

– Jeg bor på Nørve, men jeg har alltid likt å handle her. Men nå vet jeg ikke hvordan det blir, når bommen kommer, legger Carlsen til.

Inne yrer det av liv og folk som koser seg med kakefeiring. Ute er parkeringsplassen nesten fylt opp.  Alexander Hopland, som kommer fra Kiwi Sundgata, er nå butikksjef på Kiwi Hatlane.

– Det har vært veldig kjekt i dag, med tilbakemelding fra mange fornøyde kunder, sier Hopland mens han sammen med Cato Dellerud heiser flagg utenfor.  Flere kunder har gitt til kjenne at de har svanet nærbutikken sin.

Stor-Kiwi

–Dette er den første og eneste Stor-Kiwi-butikken i hele Møre og Romsdal. Det innebærer at vi tilbyr et ekstra stort vareutvalg og utvida åpningstid, forklarer han.

Og kundene vil kunne kjenne igjen mange av de ansatte, som jobba på Meny før.  Nå blir det åpningsfest, med kake, kaffe og ansiktsmaling i dagene som kommer, lover butikksjefen.

Butikken har blitt renovert innvendig og fått ny fasade. Utenfor butikken treffer vi Anita Skram og Roger Steffensen. Han elsker kaker.

Marsipankake Anita Skram og Roger Steffensen koser seg med marsipankake etter handleturen. Foto: Nils-Harald Ånstad

– Marsipankake er min favoritt, sier han og koser seg med sorten. Selv om de bor i byen, synes de det er kjekt å variere litt på hvor de handler, og de handlet også ofte her før det kom nye drivere.

– Det er blitt stort, fint, luftig og med et skikkelig bra vareutvalg , konkluderer Anita Skram.