Rekordbesøk i vinterferien ved Sunnmøre Museum:

Gina (9) fikk prøve seg som smed

Liflig lukt av nystekte fiskekaker oser fra kjøkkenet i Dybhuset, og i Flydalssmia høres taktfaste slag fra smedhammeren. Det yrer av folk og liv på aktivitetsdagen ved Sunnmøre Museum.

I smia: Med sikre slag, og litt instruksjon av Øyvind Remme, banker Gina Karlsbakk Småge den rødglødende spikeren flat. – Jeg kan tenke meg å bli smed. For det er en håndverker som kan lage masse rart. Det har jeg sett på Anno, kan 8-åringen fortelle. Aktivitetsdag ved Sunnmøre museum Gina Karlsbakk Småge (9) sammen med smed Øyvind Remme banker jernet flatt Foto: Staale Wattø sw@smp.no 

En smed er en håndverker som kan lage masse rart. Det har jeg sett på Anno.

Gina Karlsbakk Småge
Ålesund

– Det er gøy prøve seg som smed. Jeg kan tenke meg å bli det, for det er moro å kunne være håndverker. En smed kan lage hestesko, hjelm, rustning og mye annet. Det har jeg sett på Anno.