– Konkursåpninga var nå på mandag, bekrefter Anders Svinø, som er oppnevnt som bostyrer for konkursboet.

Renseriet, som i en årrekke har holdt til i de samme lokalene i Parkgata/Buholmgata, er stengt inntil videre. Men det er stiftet et nytt selskap som har meldt interesse for å kjøpe eiendelene i boet.

– Status pernå er at vi har iverksatt vanlig behandling av konkursboet, og de ansatte blir rutinemessig sagt opp. Men vi er da i forhandlinger med et nystifta selskap om et eventuelt kjøp. Hvis det blir, ligger det an til gjenåpning i de samme lokalene i løpet av relativt kort tid, sier bostyreren.

Det nye selskapet består delvis av nye, og delvis av gamle aktører. Blant annet blir det ny daglig leder, styreformann og noen nye aksjonærer.

– Hva med dem som har klær til vask nå?

– Vi har fått en del henvendelser om det, og ber folk om å vente i noen dager. Per nå er butikken stengt, og de vil ikke få anledning til å hente ut ting nå, sier Svinø, som lover at det vil bli anledning til dette på sikt.

– Gjeld på 700.000

Formelt sett er det åpnet konkurs på grunnlag av en konkursbegjæring fra Nordre Sunnmøre kemnerkontor, etter et krav fra skatteetaten på litt over 150.000 kroner.

– Dette er såkalt erkjent gjeld. Ifølge selskapet selv har de totalt en gjeld på cirka 700.000 kroner, sier Svinø.

Det er beskjedent med frie midler i boet.

– Det er litt tidlig å si hvor mye midler som er i boet, men det ligger nok an til at ikke alle kreditorer vil få dekning, sier Svinø.

Slik han forstår det har selskapet slitt med lønnsomheten over noe tid.

– I tillegg har jeg forstått at de hadde et driftsavbrudd på cirka en måned da en stor maskin svikta, noe som også har medvirket til at det oppsto økonomiske problemer.