Torsdag kveld har de 25 elevene kunstauksjon i Ålesund sentrum. Blant kunstnerne som har bidratt finner vi Ørnulf Opdahl, Vibeke Slyngstad, Ann Helen Haagensen og Ingeborg Refsnes.

To av jentene i klassen forteller at de syns ekstra godt om et stort, blått kunstverk – mens en av guttene særlig trekker fram et naturfoto.

– Selv har vi bakt kaker, laget innbydelser og forberedt en opptreden, forteller elevene, som går i 9E på Kolvikbakken ungdomsskole i Ålesund.

Kveldens auksjon i lokalene til Fiskerforeningen er kun for spesielt inviterte – det skal ha vært en forutsetning fra noen av kunstnerne. Dermed er det familie, venner og bekjente som kan dukke opp.

Mer enn å få inn penger

Margarida Pais, mor til en av elevene, tok initiativet til kunstauksjonen, etter å ha gjort det samme selv som student i Portugal. Hun håper kveldens arrangement kan være noe mer enn å få inn penger.

– Jeg håper dette bidrar til at de ser verdien i kunstverk, både at de er vakre og at de koster penger, sier Pais.

Før jul solgte klassen fenalår, røykelaks og mandelpoteter. Etter kveldens auksjon håper de å ha 200.000 kroner i boks, slik at de 25 elevene i klassen kommer seg helt til Krakow i Polen når turen går av stabelen i september.