Pleie - Dua er på bedringen vei, kan Mariann Johansen fortelle.

– Det virket som den bad om hjelp, så jeg kunne ikke la den dø, sier Mariann Johansen som ordnet både med dyrlege og antibiotikakur til den skadde dua.

– Jeg måtte bare slippe den inn for å hjelpe, for med en så uvanlig oppførsel fortjener dua å leve. Det mest vanlige er at dyr og fugler gjemmer seg bort når de er sjuke eller skadde.

Det forteller Mariann Johansen som nå har fått en ekstra påskegjest heime på Ellingsøy.

Fra før har to-barnsmoren, som driver tatoveringsstudio i Ålesund, arapapegøyen Mogway, to nymfeparakitter, en Jaco-papegøye som familien har i pensjon i påska.

– Dua er plassert i et fuglebur, den har roet seg fint ned og ser ut til å være på bedringens vei, forteller dueredderen.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

Skadde vinge

Det var mandag morgen fugledramatikken begynte.

– Jeg kom på jobb, og plutselig oppdaget jeg dua som sprang fram og tilbake utenfor, og hakka på vinduet. Jeg så at den var skadd, for ene vingen hang ned. Jeg åpnet døra, og etter et sekunds betenkningstid kom dua trippende inn. For meg var dette helt tydelig en bønn om hjelp, sier Mariann Johansen.

Hjelp Veterinær Ole Frøland sjekker dua , og finner ut at den ikke har brudd, men sår under vingen.

Hun fikk fuglen raskt ned i en pappeske, og begynte å ringe rundt til byens dyrleger, Dyrebeskyttelsen og Veterinærvakta.

– Himmel og jord ble satt i bevegelse for å skaffe hjelp til den skadde dua. Det var ikke helt enkelt, for mange hadde tatt påskeferie, og dessuten sa de fleste at dersom vingen var knekt, var avliving det beste. Men den løsningen ville jeg ikke ty til før dua var sjekket av dyrlege, forteller hun som ved hjelp av folk i Dyrebeskyttelsen i Ålesund fikk kontakt med veterinær Ole Frøland.

Dyreglad? Les flere dyrehistorier på smp.no

Burde få en sjanse til

– Han var helt klar på at dua burde få en sjanse til, og fant fort ut at det ikke var brudd, men at den har noen sår under vingen. Nå er dua satt på en ukes antibiotikakur mot infeksjon, og ser ut til å klare seg fint. Dua er kvikk og har god appetitt, forteller matmor som går mot en hjemmepåske for å gi dua mat og medisin.

– Da skal dua settes ut i byparken. Jeg har sett at det er en stor koloni duer i området der. Da er den tilbake hos sine egne.