Seks ordinære mottak for asylsøkere legges ned, melder Utlendingsdirektoratet (UDI).

Volsdalen statlige asylmottak er landets største med 240 plasser, og drives av Link as. Mottaket ble etablert 1. mai i fjor.

– Vi skal drive her fram til 31. august, sier mottaksleder Peter Vonstad hos Link AS i Volsdalen til smp.no.

Han forteller at de fikk vite om det onsdag. Mottaket er i en tidligere studentblokk på Volsdalsberga. Akkurat nå er det rundt 170 asylsøkere i blokka. Mottaket har sju ansatte.

Ikke overrasket

– Det kom ikke som noen overraskelse. Det legges ned fire til seks mottak i måneden. I snitt kommer det inn rundt 40 asylsøkere til Norge i uka. Samtidig går det ut 300 i uka, sier Vonstad til smp.no.

UDI følger et økonomisk krav om at minimum 85 prosent av plassene i mottakene på landsbasis skal være i bruk. På det meste hadde UDI rundt 39.000 mottaks- og akuttplasser. Når denne runden med nedleggelser er gjennomført, har UDI 10.700 plasser.

Må flytte til nytt mottak

Mottaksleder Peter Vonstad i Volsdalen anslår at rundt 40 asylsøkere må flytte videre til andre mottak innen 31. august.

Dette er fjerde gang UDI legger ned mottak så langt i år. Tidligere er Hero asylmottak i Ålesund lagt ned. Også mottaket på Hareid er lagt ned.