Jentavika – den eine av badevikene på Volsdalsberga, er oppgradert, melder Ålesund kommune på hjemmesidene sine. Bakgrunnen er at ekstremværet Dagmar tok med seg en del av muren i vika, da de store bølgene skylte inn over land, kan vi lese.

Ny mur

– For at badeplassen skulle bli forsvarlig igjen har vi fjerna den gamle muren, satt opp en ny som skal tåle ekstremvær og fått lagt ålesundsrekkverk oppå, heter det fra driftsleder Martin Hessen i veg, anlegg og park.

– Dette er noe vi har holdt på med i vinter. I tillegg til ny mur har vi også grusa opp grøfter og veger, slik at anlegget skal bli optimalt. Mens muren er fiksa ved hjelp av erstatningsmidler kommunen fikk nettopp etter Dagmar, går resten av vanlig vedlikehold, sier han til Sunnmørsposten.

Rusta opp for få år siden

Både Jentavika og Guttavika – badeplassen ved siden av, blei rusta opp for noen få år siden – i hovedsak av Aksla Vel. I tillegg til murer – eller bølgebrytere som det heter, ble det blant anna også etablert badestiger, stupebrett, sandvolleybane, handikaprampe og toalett og omskiftingsgarderober.

Store skader

Når det gjelder Ekstremværet Dagmar – natt til mandag 26. desember 2011, nådde det orkan styrke flere steder på kysten av Nordvestlandet og Trøndelag. Ifølge Finans Norge ble det i etterkant utbetalt erstatninger for i alt 1,3 milliarder kroner, hvorav over 700 millioner i Møre og Romsdal og nærmere 300 millioner i Sogn og Fjordane.