Natt til søndag, mellom klokka to og tre, avsluttet politiet feiringa ved Slinningsbålet. Årsaken skal ha vært flere gjentakende slåsskamper. De involverte var tenåringer, men ingen ble alvorlig skadde.

– Det var så mye slåssing at vi ikke hadde oversikt over alt, sa operasjonsleder Tor-André Gram Franck til NRK.

– Vi i bålgjengen synes det er ufattelig trist at vi måtte avbryte en feiring som vi har jobbet for i over to måneder, bare på grunn av at noen ikke klarer å utvise normal folkeskikk, forteller Alexander Heen. For øvrig skryter han av innsatsen til årets bålgjeng.

Slinngsbålet for alle?

Slinningsbålet er en folkefest som blir gjestet av folk fra alle aldersgrupper. Men med så mange folk, som alle vil feire på sin måte, oppstår det lett gnisninger. Politiet kunne, nokså tidlig på kvelden, melde om fyll under årets bålbrenning – også blant de yngste. En mindreårig jente ble hentet i 23-tida på grunn av utagerende oppførsel. På sosiale medier har også folk kommet med bekymringer om hvor familievennlig arrangementet egentlig er.

– Ideologien til oss bak Slinningsbålet er at vi skal lage et gratis arrangement som er fritt for alle. Et arrangement der folk kan få feire bålet og Sankthans som de selv ønsker, forklarer Heen.

Han håper og tror at arrangementet skal være vennlig for alle. Samtidig presiserer han at bålgjengen ikke kan ta hensyn til alle og enhver, og at bålgjengen i første omgang feirer seg selv.

– Det er et fritt arrangement. Alle skal kunne kose seg og ta seg en skikkelig fest, men da må man fremdeles klare å tenke seg om, slik at man feirer på en måte som ikke er til sjenanse for andre.

Endrer ikke tidspunkt

– Før starta vi 22.00 for å få mer hvile og søvn etter mye slit natta før, og for å ha nok energi til å feire. Nå har vi barbert vekk en time med søvn for å gjøre det bedre for de yngste. Noe langt mer kan jeg ikke kreve av karene der nede, avslutter Heen.