– Vi vet jo at saka om tomtekjøp og reguleringsplan for badeland kommer opp til politisk behandling over ferien. Da passet det med en befaring i Stallane også, sier Sindre Nakken som leder plan- og byggesaksutvalget.

Utsatte

Dagens befaring gjelder først og fremst saka om boligblokka på Utstillingsplassen som utvalget skal ta stilling til i dag. Den sto også på sakslista på det forrige møtet, men utvalget ønsket seg en befaring før de tok en avgjørelse.

– Når det gjelder Stallane er vi orientert om Aalesund historielags ønske om å bevare disse bygningene. Derfor har vi også invitert med oss representanter fra historielaget på dagens befaring, sier Nakken.

Vil bevare

Historielaget sendte i begynnelsen av juni et brev til Stallane AS der de spurte om det var nødvendig å jevne bygningen med jorda for å få plass til et badeland. Laget oppfordret utbyggerne til å la fasaden og de verneverdige delene av interiøret i Stallane bli bevart og integrert som inngangsparti til nybygget.

Badeland er ingen sak på dagens møte, og var det heller ikke sist plan- og byggesakspolitikerne møttes. Men dette er ei sak det er stor interesse rundt, og Sindre Nakken ønsket mer informasjon om hva som skjer – blant annet med avtalen om at utbyggerne får kjøpe tomta for ei krone. Da opplyste kommunalsjef Ronny Frekhaug at tilbudet om tomtekjøp må opp til ny politisk behandling.

Bygg uten parkering

Men i dag skal politikerne avgjøre om planene om boligblokka på Utstillingsplassen skal få grønt lys.

Plan- og byggesaksutvalget hadde ei innstilling fra rådmannen som gikk ut på å si ja til planene som blant annet innebærer at utbyggeren slipper å bygge parkeringsplasser i bygget. Dette skapte en del reaksjoner – blant annet fra Ålesund Parkering. Flere naboer har også protestert mot et bygg de mener blir for høyt og dominerende. Rådmannen mener også at man kan gi dispensasjon fra kravet om forretning eller kontor på gateplan. Det holder med en kiosk. Ikke store greiene, men rådmannen tror at kiosken kan være med på å aktivisere gateplanet.

Tirsdag skal plan- og byggesaksutvalget behandle søknaden om å bygge boliger på Utstillingsplassen. Illustrasjon: PLOT Arkitekter. Foto: Plot Arkitekter