Venter hele fem cruiseskip til Ålesund samtidig

Lørdag ligger det etter planen hele fem cruiseskip til kai i Ålesund.

I 2012 lå det for første gang tre cruiseskip samtidig ved kai på sørsida av Ålesund.   Foto: Staale Wattø

Ålesund

Dermed blir det trangt om kaiplassen. Lørdag blir dermed også en av de mer travle dagene i bygatene i Ålesund.

Skipene har plass til nærmere 9.000 passasjerer. I tillegg kommer mannskapet, som kanskje også har lyst til en tur på byen.

- Med tanke på trafikale flaskehalser som for eksempel Hellebroa, skjer dette heldigvis en lørdag, sier cruiseansvarlig Bente Saxon i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre til Sunnmørsposten.

- Passasjerlistene har vi ennå ikke fått, men vi vet hvor mange passasjerer de har plass til, opplyser havnevakta i Ålesund.

Disney Magic

Mest kjent av skipene er trolig «Disney Magic», 300 meter langt og med plass til 2.800 passasjerer. De har fått plass på sørsida av byen.

Ved siden av kommer det 294 meter lange «Norwegian Jade» med plass til i overkant av 2.000 passasjerer. «Star Legend», 135 meter, har plass til 208 passasjerer, og får også ligge på sørsida av sentrum.

Derimot må «Costa Pacifica» på 290 meter ta til takke med Flatholmen bak fjellet. Skipet har plass til 3.800 passasjerer, og alle som vil i land må fraktes i busser.

- Det er dette skipet som bestilte plass sist, får smp.no opplyst hos havnevakta i Ålesund.

Den tidligere hurtigruta «Harald Jarl», nå ombygd, får plass ved Skansekaia. Skipet heter MS Serenissma og har plass til rundt 100 passasjerer. Skipet ankommer etter planen klokka 12.

Dermed blir det noen timer med fem cruiseskip samtidig i Ålesund, før «Disney Magic» kaster loss, etter planen klokka 17 for å gå videre til Stavanger.

Også i fjor var fem cruiseskip inne samtidig i Ålesund.

Relaterte saker:

Toppdag for antall båter

Storanløp av cruisebåter

Ålesund havn tar i mot hele fire cruiseskip onsdag 16. juli.