Dermed var det i går tid for å fylle på med nok et lass, og ei lita perle av ei sandstrand, det er nesten så man med litt godvilje kan forestille seg at man er i Karibien eller Stillehavet, eser utover til lands og til vanns ute på Stafsethneset.

Pål Henry Høyberg, driftsleder for Sunnmøre friluftsråd, rusler fornøyd rundt i den lyse skjellsanden mens Hans Kristian Vea med kyndig hånd pumper ut sand fra skipet med det passende navnet «Sandstrand».

2015: Først kom ungene. Så politikerne. Den nye stranda på Stafsethneset blir nok populær.

Høyberg forteller at det en gang var ei fin badestrand på stedet, men at da de fylte på sand første gang for to års tid siden var mest tare og stein igjen.

Påfyll Hans Kristian Vea fra Boston AS forteller at arbeidet ikke er så tungt som det ser ut.

– Da var det en test om sanden ville legge seg, og når vi nå ser at den har gjort det, har vi på et lass til. Målet er å få til flere slike småstrender rundt om, forteller han.

Sånn sett kan stranda ses på som et slags testprosjekt. Den ligger i nærheten av to barnehager, en skole og ikke langt ifra store boligområder. Området er også et populært turområde med Stikk Ut-post. Stranda er stort sett i bruk fra tidlig morgen til seint på kveld.

Nytt bekjentskap

Sandslott Martine Sørseth Opskar (9), Ine Engvik Sørseth (12), Solveig Sørseth Opskar og Torill Sørseth.

Ine Engvik Sørseth (12) og Torill Sørseth har kommet på besøk fra Averøy til Solveig og Martine Sørseth Opskar (9). Alle fire er på stranda for første gang, men trolig ikke siste.

– Vi er her for første gang, men vi reiste hit fordi jeg hadde sett mange flott bilder herfra, forteller Solveig Sørseth Opskar fra Lerstad, som også benyttet anledningen til å også hente en ny Stikk Ut-kode.

Ine og Martine kunne også fortelle at den nye sanden egnet seg ypperlig til sandslottbygging. Ellers sto krabbefisking og vassing på programmet.

Først med 136 turmål: Her er årets Stikk-UT-dronning

Reint vann og rein strand

Det er fylkeskommunen som har betalt de 120.000 kronene det koster å få fylt på sand, under forutsetning av at det var gjort miljøprøver på forhånd.

– Det kan ha med strømmen i sjøen og sundet ved siden av, men uansett skal det være helt trygt å bade her nå, sier driftslederen som håper at flere får øynene opp for stranda.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside