Matfestivalen i Ålesund:

En smak av det aller beste fra Portugal

Det er ingen kulinariske smågutter som går til topps i konkurransen om å bli «Årets kokk» i Portugal. Under matfestivalen kan opptil flere av dem påtreffes i et telt på Sankten.

Toppkokker Luis Gaspar, nummer to fra venstre, ble «Årets kokk» i Portugal dette året. Sammen med Nuno Ferndandes, Ricardo Raimundo og Duarte Eira, besøker han Ålesund og matfestivalen denne uka. I går var de i sving med «Kokketeater» i restaurantteltet der de serverte smakebiter på typiske portugisiske klippfiskretter. Kokkene forteller at det er viktig for dem å ta vare på tradisjonene samtidig som de også skal bruke kreativiteten og skape nye retter av råvaren fra Norge. 

Det kommer en mexicansk kokk som serverer klippfisk med sjokolade. Det kan bli interessant

Mindor Klauset
Ålesund

Vinner og finalister fra prestisjekonkurranse viser sine kunster på årets matfestival: