Matfestivalen i Ålesund:

En smak av det aller beste fra Portugal

Det er ingen kulinariske smågutter som går til topps i konkurransen om å bli «Årets kokk» i Portugal. Under matfestivalen kan opptil flere av dem påtreffes i et telt på Sankten.

Toppkokker Luis Gaspar, nummer to fra venstre, ble «Årets kokk» i Portugal dette året. Sammen med Nuno Ferndandes, Ricardo Raimundo og Duarte Eira, besøker han Ålesund og matfestivalen denne uka. I går var de i sving med «Kokketeater» i restaurantteltet der de serverte smakebiter på typiske portugisiske klippfiskretter. Kokkene forteller at det er viktig for dem å ta vare på tradisjonene samtidig som de også skal bruke kreativiteten og skape nye retter av råvaren fra Norge.  Foto: Morten Hjertø

Det kommer en mexicansk kokk som serverer klippfisk med sjokolade. Det kan bli interessant

Mindor Klauset
Ålesund

Vinner og finalister fra prestisjekonkurranse viser sine kunster på årets matfestival: