– Kjekt at vi har kommet så langt, slo Nils Eirik Wenaas fast. Det er Wenaas Kapital AS som sammen med FG Eiendom AS bygger boligprosjektet «Midtmoa» som inneholder 83 leiligheter.

Sentralt

Både Wenaas og Johnny Bakken i FG Eiendom er sikre på at folk ønsker å bo på Moa der det er nært til det meste – inkludert kollektivtilbudet.

– Og vi tror arkitekten har truffet bra med miksen av leiligheter, sier Wenaas og Bakken. 45 er allerede solgt, og dette er leiligheter i de fleste størrelsene.

Tinglyste skjøter: Hva ble boligen solgt for? Klikk deg inn og se oversikten

Utfordrende tomt

Christie & Opsahl AS er totalentreprenør, og det er Laurent Lacavalerie som er prosjektleder. Han sier at den temmelig trange tomta kan komme til å by på utfordringer.

Takterrasse Prosjektet inneholder også en stor takterrasse. Illustrasjon.

– Vi ligger blant annet nært en barnehage og andre arealer der mye folk ferdes. Det kommer også til å bli mye anleggstrafikk ut og inn på tomta, men dette skal vi håndtere på aller beste vis, forsikrer Lacavalerie.

På det meste vil det være seksti mann i sving på byggeplassen, og nå er det parkeringskjelleren som skal graves ut. Det aller meste av parkeringen skal skje under jorda.

– Til påske vil bygget bli godt synlig, og sommeren 2019 skal det være klart for innflytting, sier prosjektlederen.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

Bygges i høyden

Om tomta er trang, skal det til gjengjeld bygges i høyden på en måte som man ikke har sett på Moa så langt. På det høyeste blir huset på ni etasjer. Resten blir på seks og sju etasjer.

I første etasje skal det bli forretningsareal. Her håper utbyggerne på leietakere som kan åpne for aktivitet også etter at butikkene har stengt.