– Dette er en kjempeskuffelse, rett og slett - fengselet i Ålesund er på overtid, sier Vinje Aurdal om at det ikke er bevilget penger til nytt soningssenter på Digernes i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018.

– Det er en skandale at det ikke er bevilga penger til planlegging i det minste. Det er tydelig at pengene blir brukt i Nederland i stedet for å bygge nytt på Sunnmøre.

TEMA: Alt om statsbudsjettet

Kritiserer avtroppet Frp-er

– Jeg hadde trodd at sentrale representanter fra regjeringa, som har vært i fengselet og lovet at de ville se på det, kunne fått til noe. Jeg forventer at representanter som har brukt lang tid på å love penger, kjenner sin besøkelsestid, sier hun.

Her viser hun blant anna til at Harald Tom Nesvik (Frp), tidligere parlamentaristisk leder for Frp sin stortingsgruppe, skal ha lovet dette. Og at representantene fra både Høyre og Frp, sammen med resten av Mørepolitikerne, var på besøk i fengselet i juni.

Ber Vinje Aurdal gå stille i dørene

Harald Tom Nesvik avviser å ha lovet noe som helst, men forteller at han har jobbet aktivt for Ålesund fengsel i flere år.

Avviser kritikken Harald Tom Nesvik mener han har gjort sitt beste for Ålesund fengsel. Han poengterer at det å skaffe penger ikke er fort gjort, da andre norske fengsler også har behov for investeringer. Foto: Geir H. Strand

– Jeg fikk inn en merknad om Ålesund fengsel i en instilling fra justiskomitéen om økt fengselskapasitet.Merknaden sa at samtidig som man løser kapasitetsproblemene på Østlandet, må man se på Haugesund og Ålesund, sier han.

Den avtroppede stortingsrepresentanten forklarer hvorfor det har vært vanskelig å skaffe midler til å oppgradere fengselet:

– Det er mange fengsler som kjemper om de samme pengene.

Han ber Ålesund-ordføreren gå stille i dørene i denne saken:

– Arbeiderpartiet ikke fikk til noen verdens ting i denne saken da de satt med makta. Ålesund fengsel var heller ikke nevnt i Arbeiderpartiets alternativ til statsbudsjett i 2017.