Med seg på laget har han Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård som blir to av flere i eierselskapet som overtar leiekontrakten etter Bocca, ålesunderen Ann Helen Svinø som blir daglig leder og Joakim Hoff som blir vinansvarlig og restaurantsjef.

I det nye restauranthuset blir restaurant nede, kafé med diverse aktiviteter oppe, i tillegg til uteserveringen.

Bakgrunn: Restauranthuset Bocca forsvinner, men et nytt konsept tar over lokalene

Oslo-suksess

De siste seks årene har Kolvik gjort det svært bra som kjøkkensjef og daglig leder på Arakataka, en av Oslos topprestauranter, med «rocka gourmetmat» på menyen. Før det jobbet han to år som soussjef hos kompisen Even Ramsvik på Ylajali, en restaurant som fikk Michelinstjerne i 2014.

Men den nye restauranten i Ålesund blir ingen gourmetrestaurant på toppnivå, det er Kolvik klar på.

Ikke avskrekkende dyrt

– Først og fremst blir det gode og ærlige råvarer, og retter som tilgjengelig for både forretningsfolk og hvermannsen. Målet er at det ikke skal være avskrekkende dyrt.

Kanskje blir det noe i retning konseptet på Arakataka, der man kjørte uten hovedretter, og publikum i stedet kunne sette sammen sitt eget måltid ut fra ei rekke mindre retter.

Men det er fortsatt tidlig i prosessen, og konseptet er ennå ikke helt på plass, ifølge Kolvik.

Vemodig

Ny konsept Det nye restauranthuset overtar leiekontrakten etter Bocca.

Han har lenge hatt ønske om å starte restaurant i Ålesund. Kona kommer fra Sykkylven, og nå er tobarnsfamilien klare for å flytte oppover.

– Jeg likt meg veldig godt på Arakataka, og det blir vemodig å slutte. Men nå er tida inne for å flytte fra en liten leilighet i Oslo til hus og hage i Ålesund eller omland.

Trygg på teamet

Med Molo, Maki, Zuuma og Momentium er Ålesund er blitt en spennende by, synes Kolvik, både når det gjelder mat og kultur.

– Ann Helen, som kommer fra jobben som daglig leder for Stortorvets Gjæstgiveri, kjenner jeg fra før. Og da hun sa hun hadde lyst til å flytte hjem til Ålesund ble vi enige om å finne på noe sammen. Mannen hennes, Joakim, har blant annet vært restaurantsjef på Grand i Oslo, han er en kapasitet når det gjelder vin, og jobber som produktsjef hos Vinum. Å ha disse rundt seg gir en trygghetsfølelse, sier Kolvik, som gleder seg stort til å ta fatt.

Aktiviteter og debatter

Ante Giskeødegård, som presiserer at det er han og Lars og ikke Momentium som går inn i eierselskapet, kan fortelle at det blir totalrenovering av lokalene i Brosundet.

Tospann Lars Berg Giskeødegård og Ante Giskeødegård går inn som en av flere i det nye eierselskapet bak den nye restauranten.

Interiøret er det teamet som står bak Molo Brew og Terminalen som skal stå for.

Restauranten blir nede. Oppe skal det være et løsere konsept, der folk kan sitte og jobbe, og det skal bli aktiviteter, debatter og lignende.

Kan løfte Ålesund som matby

– Veldig kjekt når dyktige ålesundere flytter tilbake til hjembyen og fortsetter med det de er flinke på, sier Ante Giskeødegård.