«Rollo’s Footsteps», kaller de seg og til våren skal alt være klart for daglige tokt hele sommeren gjennom.

Da skal primært turister fra cruisebåtene og hurtigruta tilbys en guidet tur gjennom Ålesund sentrum – i et tilbakeblikk på tiden da vikinghøvdingen Rollo levde.

Med guider utkledd som vikinger fra rundt år 900, og der både humor og levende historiefortelling blir viktige ingredienser.

– Hvorfor er det ikke vikingguider i Ålesund? tenkte Richard Løwensprung og Leo Resnes, to av dem som står bak den nyetablerte selskapet.

Høvdinger Medeiere Richard Løwensprung (t.v.) er daglig leder og Leo Resnes kreativ leder i det nystartede guideselskapet. De har utdannelse og jobber innen teater/drama og film.

Med all den vikinghistoria som finnes i Ålesund og omland, så må den løftes mer fram for turistene som besøker byen, mener de.

Kanskje har vikingtida vært litt i skyggen av middelalderhistoria og jugendstilen her i Ålesund, undres de.

Vikingene er tilbake: Møt Leo Resnes og andre moderne vikinger anno 2017

Fra kaia til byparken

Ideen kom i kjølvannet av at Leo Resnes startet filmarbeid med en web-serie om nettopp vikingguider i Ålesund. I prosjektet var også frilansskuespiller og teaterlærer Richard Løwensprung involvert.

Så fikk de hjelp av Anders Sjåstad, nå medeier og styreleder i Rollo’s Footsteps, og andre i selskapet Mimir Consulting til å utvikle konseptet.

En nisje som bare ventet

– Vi ønsker å knytte til oss flere team med guider. Og så trenger vi utstyr, for eksempel tidsriktige klær. Det er mye som skal på plass, sier de.

Løwensprung og Resnes samarbeider med det lokale vikingmiljøet, som de er en del av. De har allerede fått positive tilbakemeldinger på konseptet, som de har stor tro på.

Kilden de støtter seg på når Rollos tilhørighet til Sunnmøre skal formidles, er kongesagaene til Snorre Sturlason.

En times vikingtur med to guider vil koste rundt 400 kroner per person. Da er fotoseanser inkludert, for det skal ikke bare være prat.

Etter hvert ser selskapet for seg events og bedriftsmarkedet, og gjerne et samarbeid med de lokale historiske spela.