Fire millioner til kampsportanlegg

Ålesund Ju Jitsu Klubb får fire millioner kroner fra Kulturdepartementet til et kampsportanlegg i Spjelkavik Arena.

Storhall Spjelkavik Arena er et samarbeid mellom fylkeskommunen, Spjelkavik IL, klatreklubben og judo og jiu jitsu-klubben.  Foto: Arkitekt

Ålesund

Tilskuddet er en del av det anleggspolitiske programmet for 2014-2017, skriver departementet i en pressemelding. I tillegg vil en kunne søke om ordinære spillemidler til anlegget.

– Kampsportdelen i det nye anlegget vil gi heilt andre rammevilkår for kampsportmiljøet i området. Idrettsanlegg er det viktigste grunnlaget for idrett og aktivitet i Norge, og jeg er glad for å kunne støtte opp om dette viktige arbeidet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i pressemeldingen.

Kulturdepartementet skriver følgende om planene:

Spjelkavik Arena vil blant annet bestå av en trippelhall, en klatrehall og en kampsportarena. Kampsportdelen av anlegget vil bli på 380 kvadratmeter. Denne delen av anlegget vil bestå av to kampflater som kan deles av med ein skillevegg i tillegg til garderober med dusj, toalett og plass til tilskuere. Det skal legges et fast mattelag som dekker 220 m2, inkludert kastematter. I tillegg kommer trygghetsareal. Planlagt byggestart er tidlig i neste år, og etter planen skal arenaen vere klar til bruk i august 2019.


 

Haller i Ålesund:

Rådmann ser ingen grunn til bekymring for Osane

Storhallen i Spjelkavik kommer ikke til å ha innvirkning på en realisering og finansiering av Osane idrettsanlegg, mener rådmannen.