– Det var veldig god stemning, og det er tydelig at alle er spente, sier Terje Torvik. Han er leder i interimsstyret for Borgund Borettslag som i mange år har jobba for at personer med nedsatt funksjonsevne skal få egne boliger.

Les også: Ønsker å bruke kommunale tomter til å bygge tilrettelagte boliger

Stort behov

– Og behovet er stort, sier Torvik. I Fremmerholåsen er det åtte unge mennesker som nå skal få sin egen leilighet, men vi har ei liste der det fortsatt står 38 navn. Og det finnes nok mange flere som ønsker seg bolig, sier Torvik.

Samarbeid Markus Kolgrov får sin egen leilighet til sommeren. Her sammen med pappa Svein Henry og Terje Torvik (til venstre) i foreldregruppa.

Borgund Borettslag samarbeider med OBOS Nordvest om prosjektet i Fremmerholåsen som består av ti leiligheter. To av disse skal gi plass til felles-areal og base for ansatte fra Ålesund kommune.

– Vi har lagt vekt på å få ei beboergruppe som fungerer godt sammen, men alle har ulike behov for tilrettelegging og hjelp, sier Terje Torvik.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

Trygt

Viktig er det også at leilighetene gir en trygg og langsiktig bosituasjon.

– Det er viktig både for beboerne sjøl og for familiene deres. Dette er boliger de eier sjøl, men Ålesund kommune har i tillegg til OBOS vært en god støttespiller for oss, slår Terje Torvik fast.

Alle de åtte beboerne som skal flytte inn på Fremmerhol-åsen var med på befaringa før helga. Og det skal nok blir et par befaringer til før det er klart for innflytting.

– Ungdommene skal bo for seg sjøl for første gang, og det er klart at man må venne seg til tanken. Men etter stemninga å dømme på lørdag, så er forventningene store hos alle parter, sier Torvik.