Barn observert på isen – igjen

– Isen er IKKE trygg, advarte brannvesenet om Lillevannet før helga. Søndag var det igjen barn ute på isen.

Søndag ble det observert barn på isen på Lillevannet - rett ved elveosen. Lokalfolk advarer mot at man kan bli dratt innunder isen om den gir etter i dette området.   Foto: Mona Skjong

Ålesund

Fredag reiste brannvesenet ut til Lillevannet i Spjelkavik i Ålesund etter melding om at barn var observert på isen.

– Brannvesenet mener isen IKKE er trygg, skrev operasjonssentralen til politiet på Twitter.

Søndag ble det igjen observert barn på isen. De ble observert på lang avstand, gående på isen der elveosen renner ut i vannet.

Blant lokale skal det være kjent at det ofte advares spesielt mot å gå på denne sida, på grunn av faren for å bli dratt langt innunder isen av vannstrømningene dersom man går gjennom isen.

Barna på isen ble observert litt før klokka 15.

– Vi i brannvesenet driver ikke og reiser rundt og kontrollerer om isen er trygg. Men skal man gå på is, så må man være forsiktig. Enkelt og greit. Når det begynner å bli mildvær må man være ekstra påpasselig. Det er også visse parti i vatn og elver som kan være mer utsatte enn andre, sier Kjetil Iversen, brannmester i 110-sentralen, søndag ettermiddag.

Yr sin målestasjon ved Brusdalsvatnet viste plussgrader gjennom heile lørdag, fram til klokka 18.00 da temperaturen krøyp under 0. Søndag har det vært kaldere og minusgrader.


Elever fikk opp dampen på isen

Frostfin isglede på Lerstadvatnet

Vinterens vakreste eventyr – i alle fall på Lerstadvatnet – er i gang.