Det er fredag åpnet konkurs i fem Ålesundsselskaper:

  • Restaurantdrift Ålesund AS

  • Mølla Public AS

  • Keiseren Pub AS

  • Vakt & Rent AS

  • R.D. Utvikling AS

– Restaurantdrift Ålesund er morselskap til de andre selskapene, og her er det åpnet konkurs, bekrefter bostyrer Christian Garmann.

Restaurantdrift Ålesund AS ble stiftet i 1991 og har vært en stor aktør i utelivsbransjen i Ålesund i ei årrekke. Men gradvis har selskapet solgt seg ut og andre har overtatt drifta av de ulike ute- og spisestedene.

Selskapet Keiseren Pub AS, som nå er konkurs, var tidligere driver av Keiseren Pub i Keiser Wilhelmsgate. Keiser'n Pub drives i dag av nye eiere.

– Keiseren Pub er solgt. I de andre selskapene er det også lite drift i dag, sier Garmann.

Mølla må stenge

Unntaket er Mølla Public AS, som nå altså er konkurs og har stengt dørene.

– Der blir det stans i driften og oppsigelser, sier Garmann. Bostyreren opplyser at Mølla har åtte ansatte.

Stengt: Stengte dører på Mølla. Foto: Eirik Meling

– Har slitt veldig

I fjor høst gikk restaurantselskapene Brajo og Sjøhuset konkurs. Mens Brajo er tidligere driver av Big Horn Steak House, var Sjøhuset Ålesund driver av Restauranthuset Bocca.

– Heile konsernet har slitt veldig i lang tid. Det er mye lån og fordringer mellom selskapene, så når noe begynner å svikte, raser det sammen som et korthus, sier bostyreren.

– Generelt så er det konkurransesituasjonen i Ålesund som oppgis som bakgrunnen. Det har blitt tøffere konkurranse, sier Garmann.

Disse har tatt over utelivet

Odd Johan Fiskerstrand forteller at de i utgangspunktet ikke vil ha noen påvirkning fra konkursene.

– Vi kjøpte leieavtale og merkenavn fra Keiser'n Pub AS og Brajo AS (Toldboden /Bighorn), men ikke selskap. Men vi tok over de fleste av de ansatte, med de forpliktelser dette eventuelt kan medføre, opplyser Fiskerstrand til Sunnmørsposten.

I de tidligere Bocca-lokalene åpner snart den nye restauranten Bro, som Momentium-gründerne Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård eier gjennom sitt investeringsselskap Ante og Lars Holding AS. Som fra eier Terminalen Byscene og Molo Brew.

Det har foreløpig ikke lyktes Sunnmørsposten å få en kommentar fra Helge Johansen og Arnt Inge Bratseth, som eier Restaurantdrift Ålesund AS.