Ålesund kommune ønsker å legge til rette for syklister i én trasé gjennom bysentrum. Den saken ble behandlet i Plan - og byggesaksutvalget i dag.

Hans Kjetil Knutsen fra Ålesundslista hadde på forhånd varslet at han var bekymret for konsekvensene av å eventuelt stenge bygater med biltrafikk. Derfor fremsatte Knutsen, Kirsti Dale (uavhengig) og Edvard Devold (Høyre) et forslag om at utvalget heller sendte saka på høring til sektorstyresmakter og andre interesser dette vedkommer.

Forslaget ble enstemmig banket gjennom i Plan - og byggesaksutvalget.

- Vi har et ønske om å gjøre noe på sykkelfronten. Der er vi for dårlige, men samtidig må vi gjøre det innenfor det som er det akseptable. Man kan ikke bare tenke på syklistene, men se det i sammenheng med andre ting, sier Knutsen til Sunnmørsposten og legger til:

- Kartet som er tegnet av Norconsult er bare ut i fra et sykkelhensyn, men vi må trekke inn andre hensyn også. Vi må ta hensyn til at vi også har en bypakke, Sørside-planer og andre tiltak. Vi må også se på ønsker fra beboerne og næringslivet.

Med en utfordrende økonomisk hverdag i kommunen, kan det ta tid før enkelte av sykkeltiltakene kommer på plass.

- Noe av det kan ta sin tid. Men min påstand er at vi er nærmere en god sykkelby i Ålesund i dag enn i går med dette vedtaket.

Han mener det er viktig å ikke bare lese seg blind på en rapport, men se om det finnes flere muligheter enn å stenge gater helt.

- Kanskje det i enkelte gater kan åpne seg muligheter for enveiskjøring, som gjør at man kan beholde en viss sirkulasjon der. Jeg tror mange fikk en aha-opplevelse, der det kan virke som det plutselig skal stenges flere gater. Det skaper bare gnagsår og konflikter, for det handler om å se på hvilke muligheter som finnes først.