Det bestemte et stort flertall i Ålesund bystyre torsdag.

Dermed flytter biblioteket inn i nye lokaler på Moa Amfi, med en leiekontrakt som varer i ti år. Samtidig frigjøres arealer på Moa Helsehus: her har administrasjonen i kommunen forespeilet at Blindheim helsehus kan flytte inn.

Kirsti Dale (uavhengig), Monica Molvær (H), Edvard Devold (H) og Hans Kjetil Knutsen (Ålesundlista) stemte imot.

BAKGRUNN: Vil  gå for kjøpesenterbibliotek

Saka om nytt kjøpesenterbibliotek var først utsatt, som følge av at politikerne kom med krass kritikk av administrasjonens saksutredning.

- Saka som kom tilbake nå er en grundig sak, mente Anne Berit Støyva Emblem (Ap).

Gavepakke: - Dette er en gavepakke både for bydelen og for alle innbyggerne i Ålesund og kommuner rundt, sier Sunniva Bøstrand. Foto: Sofie Svanes Flem

Sunniva Bøstrand (H) kalte det nye biblioteket en gladnyhet.

- Biblioteket i dag er ikke hva det en gang var. I dag får man bøker på apper og mobil. Jeg tror biblioteket i høyere grad vil bli et samlingssted og en arena for debatt. I dag er biblioteket på Moa alt anna enn hva tet moderne bibliotek skal være, sa Bøstrand.

Kritisk

Kirsti Dale (uavhengig representant) var på sin side sterkt kritisk, og pekte blant anna på at de nye lokalene vil mangle toaletter inne på biblioteket.

- Dermed på man inn på senteret, og kanskje forbi steder med alkoholservering, for eksempel. Det vi har nå, er slitt, men det er et stille sted. Jeg er redd for hva dette kan komme til å bli, sa Dale.

Skeptisk: Kirsti Dale. Foto: Sofie Svanes Flem

Flere som argumenterte for bibliotek, trakk fram mulighetene for at marginalisert ungdom som henger på senteret, kan "slenge innom" biblioteket.

Også Monica Molvær (H) var kritisk.

- Det er kjipt å si at alt henger sammen med alt, det er et politikerutsagn. Men jeg lurer på: har man tenkt på heile bildet når man ser på dette, og også hvilke andre aktører som kommer til å ligge ved? sa Molvær.

De to kritiske røstene fikk lite selskap på talerstolen, og politikerne gikk altså inn for å flytte biblioteket.

Det nye kjøpesenteret skal etter planen åpne i november.