Alt foregikk på engelsk, selv for de minste i første klasse. Det var firstemt sang, jazzinspirert gitarspill, skuespill og støveldans. Hele kvelden var prega av sørafrikansk musikk, kultur og historie.

– Vi har bare snakka engelsk i tre uker mens vi har øvd. Det er niende gang Kabelo Diale fra Sør-Afrika besøker skolen, forteller Silje Nøstdal Storheim ved Steinerskolen i Ålesund.

70 barn på scena og omtrent like mange voksne i salen gjorde at det var helt fullt. Steinerskolen har ei slik forestilling hvert år. I år hadde hadde de for første gang med band. Men hvorfor dette internasjonale perspektivet?

– Det er fint å se at det er mange steinerskoler i verden, at vi er et stort fellesskap. Og så er det fint å ha et verdensperspektiv, og møte noen med et annet utgangspunkt enn oss selv, det er sunt å ha omtanke for flere enn oss selv, sier Storheim.

Det var også rigga ei kunstutstilling med elevarbeider, med graffiti, gatekunst og diverse akvareller malt vått i vått. Etterpå var det middag på restaurant for hele gjengen.