– Vi har et veldig rikt program. Det blir ett av de beste noen gang, sier Marit Brunstad i Sponland Foto som er initiativtaker i samarbeid med Destinasjon Ålesund & Sunnmøre og Bypatrioten.

«Kjenn din egen by» blir arrangert for fjerde gang på søndag.

Kino og trylling

På programmet står både nye og gamle poster. En rekke steder i Ålesund sentrum har gratis inngang og kan by på spennende aktiviteter. Byvandring har samla mye folk før, og står igjen på programmet.

Og på Aalesunds Museum kan du for eksempel lage ditt eget «Uræd»-egg.

På turistkinoen i Lorkenesgata kan du være en av de aller første til å se Fuglefjellets film «View the Fjords» som har premiere fredag, men åpner ekstra for «Kjenn din egen by».

Tryllekunstneren Tito Magic tar pause fra øving til semifinale i Norske Talenter og vil vise sine kunster for publikum i Ålesund.

Åpner fotballarkiv

Fra det nye på programmet i år trekker Brunstad ellers blant anna fram at seilskipet «Christian Radich» ligger til kai og åpner båten en time for publikum.

Sunnmørsposten vil også åpne dørene, og AaFK åpner arkivet for dykk i fotballhistorier.

Andre betaler dyrt

Ideen til «Kjenn din egen by» fikk Ålesund fra Oslo, der det heter «Turist i egen by».

Og Brunstad mener Ålesund har mye å by på og som er interessant for byens egne innbyggere også:

– Turister kommer på Disney-opplegg i Borgundgavlen og betaler dyrt for dette. Vi har det rett utenfor stuedøra vår, uten å bruke det. Vi ønsker å få folk til å bli flinkere til å bruke mulighetene i byen.

Det er også et mål at folk blir kjent med de ulike tilbudene, slik at de kan ta med tilreisende fra inn- og utland og bruke byen.