Situasjonen mandag løste seg raskt ved at torghandleren selv valgte å flytte seg fra sin anviste plass på Kiperviktorget i sentrum.

– Han ga uttrykk for at han synes leien uansett var i høyeste laget, forteller avdelingsingeniør Leif Olav Brandt i Ålesund kommune til Sunnmørsposten.

Men restaurantdriverne vil gjerne unngå tilsvarende episoder framover:

– Jeg er veldig glad for at det løste seg denne gangen, men problemet er ikke løst. Hva skjer neste gang, spør Cecilie Langvatn og mener kommunen bør være mer kritiske til hvem som får bruke plassen.

Forstår frustrasjonen

Avdelingsingeniør Brandt sier han har forståelse for at driverne reagerte, samtidig er det begrensninger for hvor på torget tyngre kjøretøy kan plasseres.

Han sier kommunen i utgangspunktet har behandlet alle søknader om torghandel likt.

– I dette tilfelle kunne man kanskje vurdert at utsalgsstedet – altså lastebilen – var for ruvende, sier Brandt.

– Satt langt inne

Driverne på Let’s Eat Deli har bestemt seg for å satse på videre drift og inngått en lengre leieavtale med huseieren. Avgjørelsen var ikke enkel og de opplever at det er utfordrende å drive i sentrum.

Da de kom på jobb mandag og oppdaget lastebilen, ble de så frustrert at de sendte en epost til kommunen – med kopi til Sunnmørsposten.

– Det satt langt inne å si fra på denne måten, men nå var det nok. Vi mener at vi som driver her 365 dager i året, også må bli tatt hensyn til. Både vi og fiskebutikken som drev her, har vært i dialog om denne problemstillingen før, uten å ha blitt hørt, sier Langvatn.

Hun mener «liv og røre» på torget i utgangspunktet er positivt, men at de bør få ha et ord med i laget.

– Dette er en problemstilling som opptar mange som driver i sentrum, sier Langvatn.

Ønsker uteservering

Restauranten har ønske om å etablere uteservering på torget, men slike opplevelser gjør dem usikre på om det er verdt investeringen.

– Vi opplever samtidig at kommunen har vært positive og behjelpelige på mange vis, påpeker hun.

Avdelingsingeniør Brandt antyder at problemstillingen kan løse seg selv, om det blir anlagt uteservering:

– I de periodene det er uteservering vil parkeringsplassen her være utilgjengelig for torgselgere, sier han.