Rådmannen i Ålesund går inn for å innvilge skjenkesøknaden fra til de nye eierne på Mølla.

De to tidligere Mølla-ansatte, Imer Morina og Besnik Luma, vil videreføre konseptet i lokalet som har vært blant byens mest populære helt siden 1970-tallet. Og de er klare til å åpne på kort varsel om skjenkebevillingen kommer på plass.

– Om alt går i orden er vi klare til å fylle opp tankene med øl og ta imot gjester i løpet av noen få dager, foreller Morina til Sunnmørsposten.

Vil gi grønt lys

De eier hver sin halvpart av selskapet Møre Restaurant og Pub AS, som søker om å få skjenke både øl, vin og brennevin. I sakspapirene til mandagens møte i helse- og velferdsutvalget i Ålesund går det fram at rådmannen foreslår å gi grønt lyst for søknaden.

– Vi ønsker å tilby mye av det samme som har vært her med karaoke og biljard i helgene. Nede blir det 18-årsgrense og oppe blir det 20-årsgrense, forteller Morina.

Selv har han jobbet rundt 15 år ved Mølla, mens Luma har vært bartender samme sted i rundt fem år. Nå håper de på nytt liv i lokalet som har vært stengt de siste månedene.

Flere tidligere ansatte

De nye driverne var blant de åtte ansatte som mistet jobbene sine da de tidligere driverne i Mølla Public AS gikk konkurs. Luma har rollen som daglig leder, mens Morina er styreleder. Morina forteller at alle de tidligere ansatte har fått tilbud om jobb i det nye selskapet, men at det også vil bli noen nye ansikter.

– Det blir spennende å drive på egen hånd og vi vil legge vekt på å være åpne og ryddige. Nå har vi hatt det rolig en periode, men om vi får bevillingen på plass håper vi det blir travelt. Det ser vi fram til, sier Morina.

(saka fortsetter under)

Lang fartstid som skjenkelokale

Lokalet på nær 350 kvadratmeter går over to etasjer og har 192 gjesteplasser. Saksbehandler for søknaden viser til at lokalet ligger sentralt plassert i Ålesund med umiddelbar nærhet til flere skjenkesteder og hoteller og at det har vært sammenhengende skjenking i lokalene siden 1970-tallet. Verken politi, kemner eller skatteetaten har merknaden til søknaden.

I søknaden blir det opplyst at det fra mandag til fredag kun skal spilles rolig bakgrunnsmusikk i overetasjen. Fredag og lørdag blir det karaoke- og diskomusikk, men det skal i hovedsak spilles i kjelleren. I søknaden blir det påpekt at bygningen har tykke vegger og at lokalet de siste 15 årene ikke har vært til sjenanse for nærområdet.