Skolen har søkt om å få etablere 90 skoleplasser på en privat ungdomsskole i Ålesund med fokus på matte og realfag.

Bystyret i Ålesund er kritisk til etableringen av en slik privatskole. Et flertall i bystyret mener at Ålesund kommune ikke har et faglig behov for en slik skole. Mens Høyre og Frp var positive til skolen.

Bystyret 21. juni. Frp og Høyre var positive til en ny privatskole, men fikk ikke med seg flertallet. Foto: Sofie Svanes Flem

–  Vi søker ikke noen strid med offentlig skole og opplever i dag at det er en god tone og god dialog mellom våre private skoler og de offentlige. Dette tenker vi er til det beste for elevene, der målsettingen må være å ha et så godt og variert skoletilbud som mulig for alle, skriver daglig leder Ole Martin Tonheim ved Ålesund Realfagsungdomsskole AS etter vedtaket.

Han beklager at bystyrets flertall er av en annen oppfatning, og ikke ønsker at innbyggerne skal kunne få velge et slikt ungdomsskoletilbud.

– Vi tror at vår region på sikt taper på å ikke ha et mangfold i skoletilbudet.

Tonheim mener bystyrevedtaket er gjort på feil premisser.

Vedtaket fra bystyret er rådgivende, og det er Utdanningsdirektoratet som tar avgjørelsen.

– Naturlig utvidelse

Det er Akademiet, som fra før har en privat videregående skole i Ålesund, som står bak planene.

– Akademiet har allerede to ungdomsskoler i drift i Norge, en i Oslo og en i Drammen. Dette er en naturlig utvidelse for oss i Ålesund, sier Jan Ove Otterlei ved Akademiet Ålesund.

– Vi skulle selvfølgelig ønske at kommunen var positive, men sjansen for oss, slik jeg mener det, er like åpen som før.

Skolen vil ikke holde til i de samme lokalene som den videregående skolen.

– Det må være i nye lokaler, men hvor det skal være har vi ikke funnet ut, saka blir jo ikke behandla av direktoratet ennå, sier Steffensen. Håpet er likevel å kunne være i gang fra høsten 2019.