Tusenvis av turister velger sightseeing-toget for omvisning i Ålesund. Fjellstua, med panoramautsikt over bysentrum og øyene rundt, er et naturlig stopp på vegen. Men fra neste år vil det koste 100 kroner å få adgang til Fjellstua-terrassen. Dermed blir det en ekstra kostnad for turistene.

– Det blir spennende å se hva turistene vil tenke om å betale en ekstra kostnad. I dag har vi 15 minutt stopp der oppe. Er våre passasjerer villig til å betale en pris på 100 kroner for så å dra igjen etter et kvarter? spør Nils Ivar Honningdal.

«Hop-on-hop-off»-bussene i Ålesund er i omtrent samme situasjon.

– Jeg ser reiselivssjefen sier at mange steder betaler en for utsikten. Men da er det gjerne en annen attraksjon i tillegg inne på området, slik som for eksempel på Nordkapp, sier Honningdal. Inntil videre vil han avvente situasjonen. Det er kjent at eierne, Brødrene Jangaard AS, vil oppgradere terassen. Hva disse planene innebærer i detalj kjenner ikke Honningdal til.

– For Fjellstua sin del er det heller ikke avklart om det blir rabatt for grupper. Jeg tenker at vi vil avvente og se hvordan de vil gjøre det med grupper, sier Honningdal.

Han legger til at de etter årets sesong, i slutten av september eller tidlig i oktober, vil be om et møte med eierne av Fjellstua for å høre mer om planene og drøfte saka nærmere.

Les også: Honningdal mener Ålesund har for mange turister