Bruker nærområdene som skrot- og avfallsplass

Skogen fylles opp av hageavfall

I årevis har de advart om at hageavfall og skrot ødelegger naturen. Likevel fortsetter folk å kaste. Gjerne i nærmeste skogkant.

Korteste vei: På Torvteigen kaster folk hageavfallet sitt ut i skogen, like ved vegen. – I tillegg til å være ulovlig er det skjemmende, det samler rotter, blir en yngleplass for brunsnegler og sprer både sykdom og aggressive arter i naturen, advarer landskapsingeniør Linda Fiskerstrand Sperre i avdeling Veg-, anlegg- og park og avdelingsingeniør i Vann-, avløp- og renovasjon, Anne Bjørdal. Alle foto: Morten Hjertø  Foto: Morten Hjertø

Ålesund

– Må vi virkelig sette opp skilt overalt for at folk skal ta ansvar? Det er en grunn til at det er ulovlig å kaste hageavfall og skrot i naturen, sier landskapsingeniør Linda Fiskerstrand Sperre ved avdeling for Veg-, anlegg og park i Ålesund kommune.