Spjelkavik kyrkje

Jakter ny organist

Ved søknadsfristens utløp var det 12 søkere til stillingen som ny organist i Spjelkavik kyrkje.

Hvem spiller etter Ola? Til nyttår går Ola Eide, mangeårig kantor i Spjelkavik kyrkje, av med pensjon. Nå leter kirka etter hans etterfølger. Arkivfoto: Staale Wattø 

Ålesund

Den nye organisten skal overta etter mangeårig kantor Ola Eide. Vedkommende vil få det musikalske ansvaret i Norges største menighet.

Søkerne er: Rasa Adoamitiene, (38) støttekontakt (Melhus), Michal F. Runowski (39), saksbehandler i asylsaker (Berlin/Tyskland), Francesco Buccino (50), kantor (Oslo), Dag Johan Flattun (34), kantor (Bølandet), Ihor Petrytsa (27), gjestepianist/akkompagnatør for orkester (Tromsø), Sevinj Mirzayeva (Norge), Ruben Sverre Gjertsen (41), forsker (Bergen) – (denne søkeren har trukket søknaden da han har fått stilling annet sted), David Williamson (60), kantor (Midsund), Veronika Kashina (29), musikklærer (Lurøy), Julija Marija Bujanovaite-Sokol (45), organist (Kaunas/Litauen), Ane Fagerlund Rypdal (38), repetitør/lektor (Tromsø) og Vatroslav Vudjan (41), kantor (Fotö/Sverige).

Etter det Sunnmørsposten erfarer er man i gang med intervju av noen av søkerne, i en tilsettingsprosess som også innebærer prøvespill til jobben.