– Ingen vrangvilje fra politisk hold

– Det er ingen vrangvilje hos politikerne når prosjekter i sentrum må gjennom flere runder, sier Sindre Nakken som leder plan- og byggesaksutvalget.

Leder: Sindre Nakken (Ap), leder plan- og byggesaksutvalget i Ålesund kommune.  Foto: Staale Wattø

Ålesund

– I mange tilfeller kommer utbyggerne med prosjekter som går utenfor reguleringsplanene, og da trengs det dispensasjoner. Og det tar tid. Jeg mener for eksempel at byggesaken på Utstillingsplassen kunne ha vært avgjort for et år siden hvis det ikke var for alle dispensasjonssøknadene. Når det blir framstilt som at vi politikerne stikker kjepper i hjula for utbyggerne, er ikke det riktig, sier Nakken.

– Jeg er enig i at det er mange restriksjoner å ta hensyn til i sentrum – etter mitt syn altfor mange. Man kunne kanskje ha gjort det lettere når huseiere i sentrum vil skifte et vindu eller sette inn ei takluke. Jeg er mest opptatt av at vi legger til rette for at folk kan bo i sentrum, sier Kirsti Dale (Sp) som er medlem i plan- og byggesaksutvalget.