Arne Nøst ny sjef for Riksteatret

Riksteatrets styre har torsdag utnevnt Arne Nøst (56) som ny teatersjef. Nøst tiltrer stillingen når Tom Remlovs åremålsperiode går ut 1. april 2020.

Arne Nøst blir ny sjef for Riksteatret. Han tar over etter Tom Remlov 1. april.  Foto: Riksteatret

Ålesund

Remlov vil da vil ha passert aldersgrensen i staten.

– Jeg gleder meg til å få delta i det å skape gode teateropplevelser for folk i hele landet gjennom Riksteatret, sier Arne Nøst i en pressemelding fra Riksteatret.

Moldenseren kommer fra stillingen som teatersjef for Rogaland Teater (2009-2019). Han starter allerede nå planleggingen av repertoaret for Riksteatret sesongen 2020/2021, men vil først være på plass som sjef for Riksteatret fra april 2020.

– Det var veldig mange gode søkere til teatersjefstillingen ved Riksteatret, og vi er svært godt fornøyd med at Arne Nøst takket ja til denne ettertraktede stillingen i norsk teater, sier styreleder Stephan Jervell.

Riksteatret er Norges nasjonale turneteater, og viser årlig 10-12 produksjoner på 73 spillesteder i alle landets fylker. Årlig spiller de om lag 400 forestillinger for nærmere 200.000 publikummere, inkludert samproduksjoner og gjestespill.

Teatret ble stiftet ved lov av 13. desember 1948, med det formål å «føre dramatisk kunst ut til folket i bygd og by» og visjonen «Det beste for de fleste».