Ber om støtte fra Ålesund kommune

Hjelp til hjelpegruppa

Før jul delte de ut kasser med julemat til nærmere 40 husstander. Nå er det usikkert om hjelpegruppa i Ålesund og omegn kan fortsette å hjelpe i 2019.

Krise: – Vi ønsker at Ålesund kommune virkelig skal forstå hvor viktig arbeidet i hjelpegruppa er, for veldig mange mennesker. Selv om alle jobber frivillig, koster det å hjelpe andre, sier leder Cecilie Sæther.  Foto: Staale Wattø

Ålesund

– Det er en evig og utmattende kamp om penger. Det ville hatt alt å si for vår videre drift hvis kommunen eller noen i næringslivet kunne støtte oss mer aktivt. Ved for eksempel å overta husleia vår til Ålesund kommunale eiendom, for lageret på Storneskaia, sier Cecilie Sæther, leder i Hjelpegruppe Ålesund og omegn.

Lageret ligger i samme bygg som utestedet Molo Brew, og er fullt av klær, sko, sengetøy og noe mat. Emblem idrettslag har for eksempel donert pølsene som fryseren nå er full av, og en privatperson har kommet med en kartong med pizza som kan deles ut. Lageret er åpent hver onsdag ettermiddag, og ellers ved behov.