Kronerulling gikk unna for havarert tråkkemaskin:

Nå er skisesongen redda på Emblem

Snøforholdene er upåklagelige, men tråkkemaskina havarerte. – Kronerullinga har gått over all forventning. Nå er nye belter på veg, og blir montert så snart som mulig.

EMBLEMSFJELLET: Når tråkkemaskinen går, kan det se slik ut på Emblemsfjellet, med tråkka skiløype fram til skitrekket i Spjelkavika. I bakgrunnen kan en skimte Sulafjellet mot venstre, Borgundfjorden og Ålesund med øyene rundt.   Foto: Staale Wattø

Ålesund

Snøforholdene har vært upåklagelige, likevel er skiløypene på Emblem ganske primitivt opptråkka – i forhold til hva folk har vært vant til. Årsaken er havari på fresen og belter som må byttes ut på tråkkemaskina til Emblem IL Langrenn.

Maskina, som i vintersesongen 2017/2018 kjørte opp 1.250 km med skiløyper, var plutselig ikke så brukbar. 

Dermed har man kun kjørt opp ei klassisk løype med en ATV og noen enkle løyper. Idrettslaget gikk i forrige uke ut og anslo at det ville koste 200.000 kroner å fikse nye belter, i tillegg til at man ønsket å bygge et overbygg som tråkkemaskina kan stå under, for å redusere slitasje og vedlikehold i framtida.

Belter på veg


Tråkkemaskinen til Emblem IL står stille

Tråkkemaskin i ulage skaper skisporkrise på Emblem

Uten hjelp, får ikke folk i Ålesund og omegn mulighet til å gå i opptråkka skiløyper på Emblemsfjellet i år.


Og nå er de i mål: Tirsdag vedtok formannskapet å tildele 25.000 kroner til idrettslaget. Pengene tas fra formannskapets reservepost – som allerede ved årets start, har fått noen uttrekk.

Og ikke minst har kronerullinga gått unna: Ifølge nettsiden er det samla inn over 192.000 kroner i skrivende stund.

Beltene er bestilt - og er kommet til Norge. Forventet ankomst på Emblem er torsdag.

Kjører opp løyper

– Kronerullinga har gått over all forventning! Beltene er på veg og blir montert så snart som mulig, sier Erling Vartdal i Emblem IL Langrenn.

– Så vi er i mål, og kjempefornøyd med det. Nå går vi i full gang med oppkjøring i løyper, sier Vartdal, som vil takke alle som har gitt.

– Så nå er vinteren redda?

– Det satser vi på at den er. Vi har i alle fall nok snø!

Torsdag er det duket for skirenn på Emblemsfjellet, da skal det være tråkket opp nye løyper i området.