Bilder fra 17. mai-toget i Ålesund

Vinden var litt sur men stemninga var god.
Ålesund

Det var tett av folk i gatene som ropte hurra og vaia med flagg mens toget passerte. Aspøy og Hessa skolekorps spiller sammen for anledningen, med uniform fra Aspøy og Hessa-lue. De har også to faner. Og folk sang med da Lerstad skolekorps spilte låta YMCA.

Det russiske fiskefartøyet «Yantarnyy» loses inn til Ålesund mens toget ankommer Harald Torsviks plass. Toget ønskes velkommen på Harald Torsviks plass av speaker Richard von Løwensprung. Blant annet blir AaFK gratulert med seieren fra i går.  Ved 11.20-tida er rundt halve toget på plass, ifølge speaker. Fagerlirussen ankommer dansende, akkompagnert av Ahas hit Take on Me.

I talen sin fokuserte fiskeriminister og ålesundspatriot Harald Tom Nesvik (Frp) på friheten som mange har kjempet for, både på Eidsvoll i 1814 og under krigen.

– La oss hegne om verdiene nedfelt i grunnloven, oppfordret han.

Han hadde også en oppfordring til foreldre med barn som har vondt i magen dagen derpå. – Tar dere litt fisk til middag i morgen, blir dere frisk etter all brusen og isen, avsluttet han med glimt i øyet.

Mest liv i toget

De som juryen mener har skapt mest liv i toget er: Jugend barnehage. Hessa barneskole. Skarbøvik ungdomsskole. Fagerlirussen.

– Vi skal ta vare på Norge, sier russepresidenten på Fagerlia. De er det første russekullet født på 2000-tallet.

– Jeg håper de neste kullene blir litt heldigere med været i russetida. Noen av oss skulle vel gjerne vært akeruss siden det snødde i begynnelsen av russetida vår, sier hun. Været på nasjonaldagen er hun imidlertid strålende fornøyd med.

Viserussepresidenten fra Ålesund videregående innleder med å takke politiet, Røde Kors og natteravnene for innsatsen de har gjort i russetida. – Må dere alle sammen få alt dere ønsker i fremtida, sier hun til sine medruss.

På grunn av plassmangel på Harald Torsviks plass ble stafettene flytta. Dermed får ikke Smp.no til å sende de direkte. Hessa har mange spreke barn, og vant både gutte- og jenteklassen i barneskolestafetten.

Send gjerne bilder fra di feiring til 95400400@smp.no

Her kan du se opptak av 17. mai-toget

Her kan du se opptak av 17. mai-festen på Harald Torsviks plass

Hessa vant i stafett

Hessa barneskole viste godt igjen i bybildet under 17. mai-feiringa i Ålesund.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund