40-årsgave til dyreklubben

Borgund dyreklubb fikk 100.000 kroner i 40-årsgave fra Sparebanken Møre.

Kommer godt med: Gaven til dyreklubben blei overrakt i strålende solskinn. Fra venstre: Rebekka Kolvik, banksjef Merete Wiig, Monica Dahlen, Christine Hodder fra Sparebanken Møre og Judith Damm, prosjektleder fra Ålesund kommune.  Foto: Pressefoto /Lill Haugen

Ålesund

– Dyreklubben har i mange år hatt stor betydning for veldig mange, særlig barn og unge. Vi vet at det meste er basert på frivillig innsats, og setter utrolig stor pris på alle dere som jobber så hardt. Vi håper gaven vil motivere og inspirere det videre arbeidet, sa banksjef Merete Wiig da hun overrakte gaven, ifølge en pressemelding.

Støtten kommer godt med, ifølge daglig leder Rebekka Kolvik. Spesielt med tanke på at dyreklubben har vært trua med nedleggelse flere ganger. Sognerådet har bedt kommunen overta drifta. Kommunen støtter nå klubben på kort sikt, men framtida på lang sikt er fremdeles usikker.

– Vi har så mange ønsker og drømmer! Denne gaven betyr at vi kan få oppfylt noen av disse. Et viktig mål for oss er å kunne tilby flere aktiviteter hele året. Flere sitteplasser står høyt på ønskelisten – og så har vi veldig lyst til å bygge en trelavvo nede ved sjøen, sier Kolvik. De ønsker seg også flere dyr, blant annet en ny hest.


Ålesund kommune skal etter hvert ta over drifta av Borgund Dyreklubb:

Slik skal Dyreklubben reddes

– Forhåpentligvis får vi utnytta Dyreklubben mye mer, sier leder Rebekka Kolvik.Kultur og oppvekstpolitikerne vil ikke sitte å se på at Borgund dyreklubb blir lagt ned

Ber om at drifta av dyreklubben blir sikra

Kultur og oppvekstutvalget ber administrasjonen i Ålesund kommune sikre videre drift av Borgund dyreklubb.