Slutt for Børsen i Ålesund – nå blir det billettsalg på bibliotekene

I løpet av høsten stenger billettutsalget Børsen, som har holdt til på Arbeideren.

Kulturhuset Arbeideren i Ålesund forfaller. Her har man kunnet kjøpe billetter på Børsen i første etasje, men til høsten er det slutt på billettsalg over disk her.   Foto: Staale Wattø

Ålesund

I stedet blir det fra 1. september mulig å kjøpe billetter til kulturhusene på Ålesund og Moa bibliotek, skriver kommunen i en pressemelding.

– Det blir vemodig å stenge det tradisjonsrike billettutsalget, vedgår Hans Pareliussen, leder for kulturhusene i Ålesund. Samtidig minner han om at Børsen har hatt korte åpningstider.

– Salg i bibliotekene både i sentrum og på kjøpesenteret på Moa blir en god erstatning, sier kulturhuslederen.


Kulturhuset Arbeideren har omfattande skadar, kan bli stengt

Det er omfattande slitasje og skadar i det historiske kulturhuset. Om bygget ikkje vert renovert kan det føre til stengte dører.


– Børsen har vært en sentral institusjon i byen i mange år, og vært viktig for mye av kulturlivet og publikum, men vi ser et behov for å fornye oss, og ikke minst samle hele staben på Parken kulturhus, der det skal bygges nye kontor.

Biblioteksjef Mette Aram Ringstad ser positivt på å starte billettutsalg.

– Vi kommer tettere på kulturhusene og alt som skjer hos dem. Samtidig har vi håp om å få nytt publikum inn i bibliotekene. Kanskje klarer vi å friste enkelte billettkjøpere med en bok også, sier biblioteksjefen.