Rektor i Ålesund: – Er nok kun et tidsspørsmål før skolene må stenge

En elev ved Blindheim ungdomsskole er satt i hjemmekarantene i 14 dager, bekrefter rektor Harald Eidsaa ved Blindheim ungdomsskole.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Thomas Brun/ NTB scanpix

Ålesund

Eleven har hatt besøk av en tilreisende, som igjen har vært i kontakt med kamerater som har vært på reise i Italia. Den tilreisende forlot Ålesund 9. mars, og harblitt sjuk etter hjemkomst.

– Slik vi har fått informasjon om har ikke de som har vært i Italia fått påvist smitte per nå, men uansett tar vi de forholdsreglene at eleven blir hjemme i 14 dager. Vi er tross alt 450 elever og ansatte på skolen, sier Eidsaa.


Feil tal frå Folkehelseinstituttet

Den mystiske, femte koronaråka personen fanst ikkje. Det var berre fire personar med påvist koronavirus i Møre og Romsdal.


Rektoren sier at skolen følger situasjonen nøye og rådfører seg med kommuneoverlegen. De har også hatt møter på onsdag og jobber med å legge en plan videre. Han tror det bare er et tidsspørsmål før elever eller lærere ved skolen blir smittet.

– Vi legger fram en plan for hva vi skal gjøre når skolen blir stengt ned. Jeg sier når, for jeg tror det bare er et tidsspørsmål før alt blir stengt ned, sier Eidsaa.

Rektor: Harald Eidsaa er rektor ved Blindheim ungdomsskole. Her et tidligere bilde foran Spjelkavik skole.  Foto: Staale Wattø

– Vi har et ansvar for å undervise elevene uansett om de er hjemme eller på skolen. Vi har nettbaserte systemer som vi nå tester, og forbereder et informasjonsskriv som vi vil sende ut på fredag, der vi forklarer hva vi skal gjøre når/hvis skolen blir stengt, sier rektoren.

De ansatte må fra nå av ha med seg pc hjem etter hver arbeidsdag, og elevene må ha med seg skolebøkene hjem. Dersom mange ansatte blir sjuke på en gang, vil 10. klasse prioriteres med tanke på avsluttende eksamener.

Fiskesprell, et stort arrangement for elever og familie, blir også avlyst, da dette skulle samle over 500 mennesker.– Unngå besøk inne på sjukehusa om det ikkje er heilt nødvendig

Onsdag har Helse Møre og Romsdal innført nye reglar.To nye smittetilfelle på Sunnmøre:

Begge var i Austerrike – ikkje i same reisefølge

Den nye korona-smitta personen i Ålesund, og personen i Sula reiste ikkje saman.