Omfattende ledningsbrudd i Volsdalen – kommunen deler ut vann

Husstander i området Fjelltun/Volsdalen/Kråmyra har vært uten vann siden tidlig fredag morgen. Ledningsbruddet er omfattende.
Ålesund

Oppdatert: Vannet kom tilbake litt før midnatt natt til lørdag.

– Det er vanskelig å antyde nå hvor lenge dette vil vare. Vi regner med at vi må jobbe litt utover kvelden, sier driftsleder for vannforsyninga i ytre bydel i Ålesund, Andreas Relling fredag ettermiddag.

Siden tidlig fredag morgen har vannet vært avstengt for husstander på Fjelltun og i Volsdalen i Ålesund.

Årsaken er et brudd i en vannledning i bunnen av Volsdalsbakken.

– Bruddet er omfattende, og vi må bytte ut en heil rørlengde. Vi må gjøre et omfattende gravearbeid, sier driftslederen. Det vil si 16 meter som må byttes ut.

Deler ut vann: Andreas Relling ved vannposten som kommunen har satt opp på Kråmyra fredag kveld.   Foto: Lars Inge Skrede

Kommunen sendte i dag tidlig ut melding om bruddet til personer bosatt i området. Fredag kveld kom en ny oppdatering om at ledningsbruddet er omfattende, og at det er uvisst når vannet kommer tilbake.

Kommunen har satt opp en bemannet vannpost ved Fjelltun barnehage på Kråmyra, men oppfordrer dem som har mulighet til det, om å hente vann hos bekjente for å unngå kø ved vannposten.

I en oppdatering i 18-tida kom det også melding om en ny vannpost ved Cuba.

– Vi tenker å plassere ut flere vannposter etter hvert og vil sende ut melding om det, sier Relling.

– Hva er årsaken til bruddet?

– Vi vet ikke nøyaktig hva som er årsaken ,men det kan være et aldrende ledningsnett, sier driftslederen, som presiserer at førsteprioritet nå er å få vannet tilbake. Han vet ikke nøyaktig hvor mange husstander som er berørt, men rundt 1.000 personer har fått melding fra kommunen.

Når vannet kommer tilbake kan dette være noe grumsete. La derfor vannet renne en stund før bruk, skriver kommunen i en melding til personer bosatt i områret.