Kommunestyret gjorde vedtak i strid med loven, mener kommuneadvokat:

Vedtak om stillingsstopp må opp på nytt

Kommuneadvokaten har vurdert vedtak om stillingsstopp i Ålesund kommune og konkludert med at det bryter med kommuneloven. – Det er alvorlig at man ikke har undersøkt realismen i forslaget, sier Geir Ove Leite (Ap), som retter sterk kritikk mot opposisjonen.

Får kritikk: Opposisjonen får kritikk for å ikke ha kvalitetssikra forslaget sitt. Dag Olav Tennfjord (i midten) mener det ikke bør være så vanskelig å finne fram til et nytt vedtak, med bakgrunn i det som ble sagt i formannskapet.   Foto: Staale Wattø

Ålesund

Torsdag er de 77 politikerne i Ålesund kommunestyre kalt inn til et ekstraordinært møte. Årsaka: vedtaket som ble fatta i sjukehjemssaka er vurdert å være i strid med loven.