Gult nivå på barnehager og skoler i Ålesund

Ordfører: Eva Vinje Aurdal.   Foto: Sofie Svanes Flem

Ålesund

Ålesund kommune innfører gult nivå på alle barnehager, grunnskoler og videregående skoler, melder kommunen fredag. Tiltaket gjelder fra mandag 30. august til og med fredag 10. september.

Kriseledelsen bestemte fredag å innføre strengere smittetiltak i barnehagene og skolene.

– Smitta i Ålesund har vært økende de siste ukene og det er bekymringsfullt. Det er mye aktivitet og mange nærkontakter på dem som er smitta, og med gult nivå vil en redusere mengden personer en har kontakt med. Det vil bidra til at vi reduserer smittespredningen og kan ivareta testing og smittesporing, sier kommuneoverlege Olav Mestad.

Kriseledelsen følger smittesituasjonen nøye og mener nå det er nødvendig med dette nye tiltaket.

– Det er i aldersgruppene med barn og tenåringer vi frykter økning i spredning av smitte, og disse gruppene er ikke vaksinerte ennå. Derfor velger kommunen å innføre gult nivå, både for å redusere smitte og for å ha bedre kontroll med smittesporing, sier ordfører Eva Vinje Aurdal.