Staten vegvesen sier ja, men det er et men:

Utvida 50-sone for aktive barn

Statens vegvesen sier ja til å utvide 50-sona til idrettsanlegget øst for Nes på Ellingsøy. Men er ikke aktiviteten stor nok, kan fartsgrensa bli vurdert på nytt.

Nes: Her, på Nes stadion på Ellingsøya, lærte Sten Grytebust seg å spille fotball. Nå utvider Statens vegvesen 50-sona langs Kveldssolvegen på grunn av stor aktivitet av barn som sykler og går frem til idrettsanegget. Bildet av Sten Grytebust er tatt i en annen sammenheng.   Foto: Arkivfoto: Staale Wattø

Ålesund

Det er idrettslaget som har bedt om at 50-sona blir utvida til å gå forbi idrettsanlegget øst for Nes på Ellingsøya. Møre og Romsdal fylkeskommune mener det er grunnlag for særskilt fartsgrense med 60-sone på dette stedet langs Kveldssolvegen, men på grunn av særlige forhold, mener de at fartsgrensa bør settes til 50 kilometer i timen.