Smartweb
Gå til

Lev ut din gründerdrøm på nett

Før i tiden var det å starte opp noe for seg selv et stort prosjekt. Det krevde masse tid, energi og ikke minst egenkapital, og man måtte ha en tydelig, fastlagt visjon for overhode å kunne håpe på å få det til. Å forsøke seg på gründerlivet var risikabelt: Dersom du var en av få som lykkes med ditt prosjekt kunne alle dine drømmer gå i oppfyllelse, men skulle du være en av de mange som ikke fikk oppfylt drømmen, var fallhøyden stor. De som hadde midlene til å kunne ta den risikoen det var å iverksette noe, var gjerne eldre mennesker som manglet den yngre generasjonen sine visjoner. Derfor var gründerlivet noe man sjelden gikk inn i på egenhånd. Å være flere om et prosjekt kan selvsagt medføre mange fordeler, men ulempen er at det blir vanskeligere å utleve sin visjon 100% når man hvert steg av veien skal bli enig om enhver avgjørelse. Det var mange fallgruver, og konfliktene kunne bli voldsomme.

Et fleksibelt marked, fullt av muligheter

Slik så verden ut for iverksettere før i tiden. Så kom internettet, og med det, nye muligheter for alle mennesker med en gründer i magen. Nå til dags er det lettere enn noensinne før å starte en nettbutikk og skape noe for seg selv. Flere og flere mennesker handler alt på internett, og dermed har arenaen flyttet seg fra de fysiske butikkene i de dyre handlegatene, hvor det å komme seg inn på markedet var vanskelig og kostet en liten formue, til den virtuelle verden, hvor mulighetene er mange og terskelen for å få bli med er lav. Å starte opp en nettbutikk er billig, kjapt og lite risikofylt, og det gjør det langt enklere for deg å utleve din gründerdrøm. Fordi det moderne mennesket handler alt på nettet er det også en perfekt plattform for deg å starte på, uansett om din drøm er å selge hjemmelagde vinhyller, starte et selskap som leverer  pizza i Oslo, formidle leksehjelp til barn som trenger det, selge hjemmestrikkede gensere eller noe helt annet. Nettopp fordi det er billigere og risikoen er lav, er du heller ikke avhengig av andre for å starte opp. Dersom dere er flere som går sammen om en felles drøm og idé, er det selvsagt også stadig mulig – poenget er at med internettets fremmarsj, så har mulighetene blitt flere, og markedet mer fleksibelt.

Kort sagt har det å utleve gründerdrømmen blitt lettere enn noen gang før – det eneste du nå trenger, er initiativet, viljen og visjonen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.