Nanofinans
Gå til

Renovere badet til høsten? Her er 5 tips

Høsten er en tid for så mangt, blant annet for oppussing. Er det badeværelset som er årets prosjekt, bør du lese disse 5 rådene. Følger du dem, kan du være trygg på at renoveringen blir en suksess.

1. Ha kontroll på økonomien

Badet er ofte husets minste rom, men det betyr ikke at det er det billigste å pusse opp. Tvert imot betaler du ofte langt mer per kvadratmeter enn om du skulle pusset opp for eksempel stua. Til tross for at det kan bli dyrere enn planlagt, er det ikke her du skal telle kroner og ører – et moderne, lekkert bad er en god investering i boligen, og også i deg og din hverdagsluksus. Er du usikker på om du har økonomien til prosjektet, kan det være smart å ta opp et lån. Her kan du lese om forbrukslån.

2. Ha en plan 

Uansett om du skal totalrenovere hele badeværelset eller bare pusse opp litt, lønner det seg å ha en visjon og en plan om hvordan resultat skal bli før du går i gang. Det er få ting som er så kjedelig som å måtte ta en pause midt i renoveringsprosjektet fordi du har glemt å bestille de riktige varmekablene til gulvet.

3. Vær praktisk – men still høye krav til design

Alle kan være enig i at det er moro med dusjer som gir deg følelsen av at du står under et fossefall i Amazonas, men det er ikke nødvendigvis det mest praktiske. Heldigvis er ikke ”praktisk” lenger synonymt med ”kjedelig” eller ”stygt”. Tvert i mot er det flere som gjør seg umake for å sørge for at din nye dusj er både brukervennlig og stilig. Her kan du se Nordens vakreste dusjkabinetter.

4. Utnytt plassen

Hvis badet ditt er lite har du garantert tenkt over hvordan du best kan utnytte plassen. Dog er plassutnyttelse noe du alltid burde prøve å finne gode løsninger på, også om badet ditt er stort nok til å huse en hel familie og litt til. Plass som ikke utnyttes, er plass som er bortkastet.  

5. Lys, luft og varme

God ventilasjon er essensielt, særlig om du ikke har vinduer på badet. Kjøper du deg en god vifte, slipper du å irriteres over damp og fukt. Vi tilbringer mye tid på badet, også om vinteren. Hvis badet er kaldt og mørkt, blir det et langt og trist vinterhalvår. Invester i løsninger som gjør at badet blir innbydende å bruke, året rundt.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.