Superstudenter skal hjelpe sunnmørsbedrifter

Masterstudentene Emma, Tiril, Magnus og 12 andre dyktige studenter er håndplukket av NTNU og fem store bedrifter på Sunnmøre. Næringslivet har bedt om hjelp fra unge, kloke hoder til å løse konkrete utfordringer.

Næringslivet har bedt om hjelp fra unge, kloke hoder til å løse konkrete utfordringer. Foto: TEFT-lab.
Annonsørinnhold produsert av SMP Brand Studio

– Det er selvsagt en kjempemulighet for oss, og vi gleder oss enormt til å komme i gang forteller Magnus, Tiril og Emma som ble valgt ut blant 53 søkere til det de mener må være årets mest spennende sommerjobber.

Studenter og fagpersoner fra bedriftene og NTNU samlet under årets Kickoff ved TEFT-lab. Foto: SMP Brand Studio.

Håndplukkede

Tafjord, Wattn, Kongsberg, Sparebanken Møre, Solwr (tidligere Driw) og NTNU har bedt om hjelp fra de håndplukkede studentene til i alt syv prosjekter. Det er TEFT-lab ved NTNU i Ålesund som sammen med de fem bedriftene tilbyr Summer internship for master-studenter ved akademia fra hele landet.

Frisk pust

– Vi tror det er bra å bli utfordret av unge, dyktige studenter. De vil være et friskt pust og gi oss ny innsikt. Derfor ønsker vi å være med på dette, sier Anders Teigen Hole, sjef for digitalisering og IT i Tafjord. Tafjord vil ha hjelp fra studenter til et prosjekt om attraktive og fremtidsrettede arbeidsplasser, og om bærekraftrapportering.

By på seg selv

Gjennom Summer internship mener leder for TEFT-lab, Tove Margrete Bjørkavåg, at studentene får en kjempemulighet til å knytte viktige, fremtidige kontakter med næringslivet. Under kick-off mandag oppfordret hun studentene til både å utfordre og by på seg selv. Veien fra summerships til en toppjobb kan være kort.

Vinn-vinn

En av de 15 studentene som skal bidra i sommer er Tiril Myklebust (23) fra Ålesund som studerer master i økonomi og administrasjon ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Hun ble valgt til et prosjekt for strømleverandøren Wattn hvor hun skal fokusere på fleksibilitetsmarkedet, effekttopper, økonomi og bærekraft i en bransje som er i vinden for tiden. Hun tror opplegget på NTNU er vinn-vinn for både studenter og næringsliv:

Rekruttering

– Jeg tror dette er et friskt pust for både studenter og næringsliv. Studentene får øynene opp for mulighetsrommet som finnes på Sunnmøre, og her kan knyttes kontakter som får betydning for fremtidig rekruttering av arbeidskraft, ressurser og kompetanse. For min del er dette en flott mulighet til å bygge nettverk som kan bli viktig for min fremtid, sier Tiril.

Næringsnær campus

Magnus Stava (23) fra Kløfta er godt i gang med en master i Simulering og Visualisering ved NTNU i Ålesund, og skal i sommer bidra i et prosjekt i regi av Sparebanken Møre. Magnus mener en kobling mellom studenter og næringsliv ligger svært godt til rette i regionen.

– Ved NTNU Ålesund har jeg ofte hørt at vi er Norges mest nærings nære campus, og med studietilknytning til NMK via min Master og initativ som TEFT-laben, tror jeg det stemmer, sier Magnus som etter fire fantastiske år i Ålesund leker med tanken om å bli boende i regionen.

Dataingeniør

Et annet klokt hode som skal sommerjobbe for næringslivet er Emma Sofie Søvik (23) fra Søvik i Ålesund. Etter fullført dataingeniør grad ved NTNU Gjøvik, er hun nå masterstudent i Datateknologi ved NTNU Trondheim. Hennes mål er helt klart å få seg en spennende jobb i Ålesund etter studiene.

Strålende

– Jeg ønsket praktisk arbeidserfaring gjennom en sommerjobb, men de fleste jobbene var i Oslo og Trondheim. Derfor var det helt strålende å bli tipset av en venn om TEFT Summer intership. Jeg er kjempefornøyd med at jeg nå skal få lov til å jobbe i Ålesund med prosjektet «Fra data til innsikt» i regi av logistikk og teknologiselskapet Solwr, tidligere Driw, forteller Emma som tror at det er superviktig å få innblikk i arbeidslivet som student og ikke bare hente kunnskap fra forelesninger og teoribøker.

Prosjektene

De syv prosjektene gir studentene en enestående mulighet til å jobbe med praktiske problemstillinger for sine oppdragsgivere, blir kjent med bedriftene, treffe nye bekjentskaper og oppleve mye moro utover det faglige. Studentene blir en del av et team med fagpersoner fra oppdragsgiverne og NTNU: Prosjektene starter i juni og avsluttes i august med en tre ukers sommerferie i juli.  Her kan du lese mer om opplegget og hvert enkelt av årets prosjekter.

Koblingsboksen

TEFT-lab skal være en koblingsboks mellom NTNU og arbeids- og næringsliv i regionen gjennom å videreutvikle samarbeidsformer for å bygge en sterkere region.

TEFT-lab leder Tove Margrete Bjørkavåg. Foto: Tone Molnes 

– Men kanskje litt for mye i kulissene for folk flest. Jeg tror vi må bli flinkere til å vise frem mulighetene og ikke minst den gode, næringsrelevante forskningen og utviklingen som skjer på NTNU, sier Tove Margrete Bjørkavåg, leder for TEFT-lab.

Sparebanken Møre og NTNU har nå inngått en samarbeidsavtale for fire nye år med en ramme på 34 millioner hvor Sparebanken Møre bidrar med 15 millioner kroner fra bankens samfunnsutbytte. Les mer om TEFT-lab her.