Bygger'n
Gå til

Byggevarer og kompetanse - fra privat til proff

Skruer i alle former og størrelser, maling og maleutstyr, vedovner, gulv og dører, trelast og duppedingser. Tar du turen innom Bygger'n får du alt du trenger før, under og etter bygging.

Fokuset er trelast og byggevarer til proffe og private. Men Bygger´n på Sunnmøre har langt mer på lager og kan bistå deg med det du måtte trenge til hus og hjem. Vareutvalget er bredt med egne avdelinger for tak, dører, vinduer, maling, gulv og plater - for å nevne noe.

I dag har byggleverandøren fire varehus i distriktet, hvor alle lagerfører en rekke varer- og produkter innen kategorien bygg. Det betyr kort vei for deg som trenger varer, fagkunnskap og byggkompetanse.

- Vi har et rikt utvalg av varer på lager og bestiller løpende fra grossist på forespørsel fra kunder. I tillegg fører vi en rekke ulike produkter som ikke er direkte relatert til bygg. Her finner du alt fra gressklippere til høytrykkspylere og annet du måtte trenge til hjemmet, forteller daglig leder Bjarne Tollås hos Bygger´n i Ålesund.

I dag finner du Bygger´n butikker i Ålesund, Hareid, Ørsta og Vigra. I tillegg har selskapet egen avdeling for stål i midtre bydel av Ålesund. Byggevarehusene har åpningstider fra 7.30-17.00 på hverdager og dagtid på lørdager.

Tore Linge, Bjarne Tollås, Kent Wathne, Kim Sommervold, Vabei Chaimi Choo og Veronica Hildre hos Bygger'n Ålesund er klar for å møte deg. 

Fagfolk på jobb

Bygger´n har alltid hatt stort fokus på fagkompetansen hos sine medarbeidere. De ansatte har fartstid og erfaring fra byggebransjen og er genuint opptatt av faget.

- Det er viktig for oss å kunne bistå kundene på en god måte, enten det er privatkunder eller profesjonelle som benytter oss som leverandør. Vi hjelper til og rådgir på alle fronter, og målet vårt er at folk skal lykkes med sine prosjekter. De ansatte stiller opp og strekker seg langt for å oppfylle kundens ønsker og behov, fortsetter Tollås.

Ifølge han er det ikke sjelden at kunder kommer innom med en drøm og en tanke om hvordan ting skal gjøres. Da er råd fra de ansatte gode.

- Mange går rundt med en visjon om hvordan ting skal bli, men mangler kompetansen på hvordan det skal gjennomføres og hva som er viktig å tenke på. Vi hjelper både “selvbyggere” og håndverkere, slik at de kan lykkes på en god måte. Da lykkes vi, sier han.

Kent hjelper både “selvbyggere” og håndverkere å lykkes. 

I noen sammenhenger ønsker kunden å få utført jobben fra en av samarbeidspartnerne til Bygger´n. Andre ganger ønsker de å utføre jobben selv, med veiledning fra byggevarehuset. Det kan dreie seg om alt fra skifte av vindu til etterisolering, kledning og mer.

- Dette er en av grunnen til at vi satser på fagfolk i butikken. De ser fort hva som kan realiseres og hva som er den rette veien til målet. Det er en vinn-vinn situasjon for både kunden og oss, smiler Tollås. Om de ikke vil gjøre jobben selv så skaffer vi håndverker til dem. Da kan vi være behjelpelig med forberedelsene før håndverker utfører selve jobben, fortsetter han.

Jens Marius Sundnes er prosjektleder og selger for Hiba hus 

En av de som har faste håndverkere ute på byggeplassen er Bygger´n på Vigra som samlokaliserer med Bjerknes Bygg AS. Jens Marius Sundnes er prosjektleder og selger for Hiba hus og har for tiden tett oppfølging av flere prosjekter i området. Å være en del av Bygger´n systemet har flere fordeler, som eksempelvis leverandøravtaler til byggeprosjektene.

- I disse dager arbeider vi blant annet med byggingen av et større byggefelt på Hautunet med utsikt mot havet. Her skal vi primært bygge 11 hus som er tegnet og prosjektert gjennom Hiba hus, forteller han.

Interessen for byggefeltet på Hautunet er stor. 

Med 7 snekkere i sving er det mange tråder å holde tak i. De fleste av husene står innflyttingsklare på 10 måneder fra byggestart. Og interessen er stor.

- Etter at vi fikk opp de to første husene vokste interessen markant. Vi har solgt flere hittil og det planlegges også enda et byggefelt litt lengre nede her. Et populært område med god utsikt, flott natur og mange muligheter for aktiviteter og friluftsliv, smiler Sundnes.

Tekniske tjenester
Bygger´n på Sunnmøre samarbeider med en rekke snekkerfirmaer og entreprenører i regionen. Konsulenter fra byggevarehuset er regelmessig ute på befaring før de syr sammen løsninger etter kundens ønsker og behov. Stadig flere av proff-kundene ønsker komplette tilbud på rehabilitering, ombygging og tilbygg. Gjennom tjenesten «Bygger´n Tekniske Tjenester» får de tilgang til sitt eget tekniske kontor.

Bygger´n på Sunnmøre samarbeider med en rekke snekkerfirmaer og entreprenører i regionen.  

- I samarbeid med Hiba hus tilbyr vi våre kunder tilgang til et bredt spekter av tekniske tjenester. Vårt tekniske kontor består av arkitekter, ingeniører og teknikere, med både byggfaglig utdannelse og praktisk erfaring fra byggeplass, forteller Tollås, og fortsetter: Vi kan stå som ansvarlig og ordne med søknader, prosjektering i 3D samt ulike beregninger som er nødvendig. I flere tilfeller tar vi hele prosessen med ferdig leveranser. Da kan vi enten levere varene på byggeplass klart til bygging, eller vi kan sørge for prebygde element som settes sammen på stedet, sier han.

Vi leverer varene på byggeplass klart til bygging. 

Arkitektene hos Hiba sørger ikke bare for tegninger, men også for materiallister med kostnadsoverslag inkludert.

- Tilbudet har blitt veldig populært og benyttes i dag av mange snekkerfirma og byggentreprenører. Bare siste måneden har vi levert 5 nye boliger og flere er på blokken nå. Det er ikke verst tatt i betraktning den spesielle situasjonen landet har vært i med COVID-19 og smittevern, presiserer Tollås.

Ferdig kuttet og klart
Ferdigkuttede leveranser - eller såkalt precut, har blitt populært i hele Norge. Kvaliteten er fantastisk og monteringstid på byggeplass minimert. Ved å bruke precut og ferdige elementer får du rett og slett en mer effektiv byggeprosess og kortere byggetid. Dette bidrar til økt lønnsomhet for bedriften, samtidig som det oppleves svært positivt av sluttkunden.

- Ved å bruke precut og elementer blir byggeprosessen mer miljøvennlig da det medfører mindre søppel, svinn og kapp. I tillegg får du bedre kontroll på kostnader, fremdrift og kvalitet. Velger man å bygge med precut og element blir bygget raskere tett. Dette gjør prosessen tryggere og mer forutsigbar da vi ikke kontrollerer vær og vind, som kan være ganske så heftig her på Nordvestlandet, smiler Tollås.

Vabei Chaimi og Tore plukker og pakker dine bestillinger. 

På Hareid er det også mulighet for kundene å kappe opp ønskede materialer selv.

- Vi har eget sagerom hvor vi kan tilby kunder å kappe selv eller vi kan kan gjøre kapparbeidet for dem. Vi kjører også ut varer fra eget lager 3 dager i uka, og har tilhengere for utlån, forteller Odd Arve Riise, daglig leder hos Bygger'n Hareid.

Ifølge Riise har aktiviteten skutt i været siste månedene - også i privatmarkedet.

- Forbrukermarkedet har nærmest eksplodert og det ser vi spesielt igjen på vindu og dører, terrasser, gulv og maling. Vi ser også at mange benytter seg av nettbutikken vår og det er positivt. Vi opplever også at flere bruker våre tekniske tjenester til å få tegna f. eks garasjer, tilbygg og slike ting, forteller han.

Prosjekter og fasader
En av elementfabrikkene er lokalisert i Ørsta veg-i-vegg med Bygger´n. Takket være stor pågang har behovet for økt bemanning meldt seg, og flere komplette hus står allerede klare for levering. Økt bemanning er det også hos Bygger´n i Ørsta som ifølge daglig leder Even Melheim har opplevd over 40% vekst sammenlignet med samme periode i fjor.

- Vi kan melde om høy vekst i år, tross den spesielle perioden vi nettopp har lagt bak oss. Vi er størst på renovering, ombygging og tilbygg - såkalt ROT. Mange skal renovere bolig om dagen og temperaturen er høy, det liker vi, smiler Melheim.

I mange tilfeller inkluderer prosjektene fasadeendring. Da benyttes Bygger´n tekniske tjenester for å komme i mål på en god måte.

- Vi har også en høy andel forbrukerkunder som i disse dager bestemmer seg for å gjøre større renoveringer av boligen. Da kommer alle våre tjenester godt med, i tillegg til dyktige samarbeidspartnere som arbeider effektivt, fortsetter Melheim.

Veronica hjelper til og rådgir på alle fronter, slik at folk lykkes med sine prosjekter 

Nettbutikk er inn
Siste halvåret har bruken av nettbutik skutt i være hos Bygger´n. Folk i regionen har fått øynene opp for kjøp av bygg- og interiørvarer på nett med levering eller henting i nærmeste butikk.

- Vi trodde egentlig at bruken av nettbutikk i byggebransjen ville ha en lengre innføringstid enn det vi har sett. Fra årsskiftet og fremover tok det seg voldsomt opp på kort tid og har egentlig tatt helt av. Dette gjelder ikke bare kampanjeprodukter, men også bestilling av ulike typer byggevarer som terrasse, takprodukter og slike ting, forteller Tollås.

I nettbutikken kan du bestille akkurat det samme som i de fysiske butikkene. Utleveringen til kunden går sømløst og tilbakemeldingene er gode.

Klikk her for å sjekke nettbutikken.

- I den spesielle situasjonen landet har vært i med tanke på smittevern og hensyn så har folk også blitt mer vant til å handle på nett. Dette ser vi fortsetter i samme grad selv når samfunnet løsner mer opp, og det betyr nok at trenden vil ekspandere, forteller Tollås.

Tapping og Vipps

Bygger´n har også gjort det enkelt å betale – enten du er privatkunde eller proffkunde.

- Du kan betale med Vipps, og for proffkunder tilbyr vi ukentlig samlefaktura. Du kan faktisk gjøre hele handelen uten å komme i butikken. Bestill i nettbutikken, betal med Vipps og så kan du enten hente ordren din selv eller en butikkmedarbeider kan kjøre ut varene, forteller Tollås i Ålesundsbutikken.

Spesielt i disse korona-tider kan det være mange som ikke kommer seg ut selv, og da er hjemkjøring et godt alternativ. Bygger´n plukker og pakker selvfølgelig varene i henhold til retningslinjer fra Folkehelseinstituttet (se fhi.no).

- Bruken av Vipps har gjort det enklere for folk å handle. Vi hadde en her en dag som hadde glemt lommeboken og skulle ringe etter kona for å få tak i den. Vi fortalte at vi kunne legge inn kravet via Vipps, så kunne han betale med mobilen. På et øyeblikk var det gjort og alle var glade. Det har skjedd mye med teknologien, og der henger vi med som aldri før, avslutter Bjarne Tollås, daglig leder hos Bygger´n i Ålesund.

Klikk her hvis du ønsker mer informasjon om Bygger´n Proff.
 

Se videon fra Bygger'n Proff:

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.