Nordbohus Ålesund
Gå til

Den nordiske stilen er preget av naturmaterialer som tre, betong og messing. Foto: @lyngdal2015 (Kunde Nordbohus) 

Sunnmøringer designer egne hjem

Et enormt fokus på interiør og bolig har skapt en helt ny boligtrend på Sunnmøre. Stadig flere husbyggere vil sette sitt personlige preg på boligen og andelen funkisboliger øker betraktelig.

- Folk ønsker å være tett på i planleggingen for å gi huset sitt særpreg og egne løsninger både ute og inne, og stadig flere velger funkishus med store vindusflater og stramme linjer, sier Tor Erik Eliassen hos Nordbohus i Ålesund om den tydelige trenden i det sunnmørske boligmarkedet.

Tor Erik Eliassen og Lene Buch i Nordbohus Ålesund 

Både på nett, TV og i media gjenspeiles den enorme interessen for design, interiør, hjem og boliger. Ikke minst internett har gjort det enklere for alle å hente ideer og inspirasjon til kreative løsninger i byggeprosessen som Nordbohus utvikler sammen med kunden.

- Vi ser mye av de samme trendene i prosjektmarkedet som på enkeltboliger, sier Lene Buch som er ansvarlig for dette forretningsområdet hos Nordbohus Ålesund.

Individuelle løsninger
Stikkord er design og funksjonalitet individuelt tilpasset den enkelte kjøpers smak, behov og familiesituasjon. Det handler ikke lenger bare om valg av farger, gulv, flis og innredning, men også i stor grad om planløsninger. Nå er det langt vanligere med ønsker om walk in-garderober og egne «foreldresoner».

Mørke farger gir en sval og behagelig følelse på soverommet. Foto: @johnvegen27 (Kunde Nordbohus) 


- Mindre tomter gir mindre boliger. Det har gitt et helt nytt og større fokus på planløsninger. Mange synes for eksempel det er helt greit med litt mindre barnerom så lenge det finnes en loftstue eller kjellerstue for aktiviteter, forteller Buch.

Den nye boligtrenden handler også veldig mye om at ikke man planlegger rom for rom, men løfter blikket for en gjennomført og helhetlig løsning både i forhold til møblering og fargevalg.

Badekaret kommer bedre til sin rett ved å plassere det på skrå, litt ut fra veggen, like ved vinduet. Foto: @johnvegen27 (Kunde Nordbohus) 

Instagram
- Instagram er nok den kilden våre kunder bruker mest for å hente inspirasjon og ideer som vi sammen med kunden utvikler og skreddersyr. Jeg tror aldri før at interessen for interiør, design og bolig har vært så stor blant våre kunder som den er nå, mener Lene Buch som med sin interiørutdanning er en god sparringspartner for Nordbohus sine kunder.

Nordbohus er blant de største aktørene i landet på boligbygging, og Nordbohus Ålesund blant de største i distriktet på prosjektboliger.

Her kan du lese mer om Nordbohus sine tjenester og prosjekter i Ålesund-distriktet.

Utnyttelse av et ubrukt areal. Foto: @lyngdal2015 (Kunde Nordbohus) 


- Det er vårt klare inntrykk sammenlignet med landet ellers at sunnmøringene er blant de mest ivrige på design og egne planløsninger i boligen. Kanskje er det den sunnmørske «gründer-ånden» og viljen til å skape noe eget som bare ligger i genene, ler Lene Buch.

Ønsket om å sette sitt personlige preg på huset, noe som kan speile identiteten til de som bor der, er for mange viktigere enn å bruke masse tid på praktiske oppgaver rundt boligprosessen.

Den doble takhøyden og de store vinduene fra Natre lager en flott romopplevelse. Foto: Espen A. Istad @johnvegen27 (Kunde Nordbohus) 

- Kundene våre ønsker å bruke mer av tiden på de kjekke tinga, og overlater derfor mer av de «kjedelige», men høyst nødvendige oppgavene til oss. Vi har spesialisert oss på å ta hånd om hele prosessen fra a til å for våre kunder, forteller Tor Erik Eliassen.

Filosofien er at jo mindre kunden har å tenke på i boligprosessen, jo mer har kunden å glede seg til. Til og med pakking, nedvask og flytting kan Nordbohus administrere for sine kunder.

Her kan du sjekke ut veien til boligdrømmen og Nordbohus sine modeller.

Kombinasjonen mellom det industrielle og de lyse flatene gir et innbydende kjøkken. Foto: @lyngdal2015 (Kunde Nordbohus) 

- Vi tegner og tenker sammen med kunden, er rådgivere og samtalepartnere og tar på oss det totale ansvaret for arbeidet. For at dette skal bli så bra som overhodet mulig, har vi ansatt egne tømrere, og ansatt egne byggeledere ute på bygga som sørger for at alt blir gjort til riktig tid og med kvalitet, sier Eliassen.

Større kunnskap
At kjøperne har både høyere kunnskap og flere ønsker krever mer av boligleverandørene. Det er ikke nok lenger bare å være selgere.

- Vi må i stadig større grad også ha kunnskap som gjør oss til gode rådgivere fordi vi fort bli «avslørt» om vi ikke er oppdaterte. Samtidig er ønskene fra kundene noe vi også lærer av og drar med oss i nye prosjekter i forhold til design og planløsninger, sier Lene Buch.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.