DS 7 Crossback er en mellomstor SUV, der det både er lagt vekt på plass, komfort og design.  Foto: Brand Studio

Lanserer fransk premium-SUV i Norge

– Vi er ikke som alle andre, sier DS-sjefen.

Da den aller første DS-en ble lansert i Paris i 1955, ble den sett på som en innovasjon i bilbransjen med et nyskapende design og et fjæringssystem som ingen hadde sett tidligere.

Siden den gang har DS vært en pionér innen utviklingen av bilen slik vi kjenner den i dag. Nå lanserer det franske merket en helt ny modell, DS 7 Crossback.

Den nye SUV-en er i likhet med tidligere modeller, spekket med nyvinninger og fransk finesse.

– Franskmennene er definitivt opptatt av detaljene og luksusfølelsen. DS 7 Crossback er kompromissløs på detaljer, kjøreopplevelse og kvalitet, og passer for dem som vil ha noe annet enn naboen, sier Thomas Christensen, sjef for DS Automobiles Norge.

Thomas Christensen, sjef for DS Automobiles Norge, i ett av de fem nye showroomene.  Foto: Brand Studio

– Diskré luksus

DS 7 Crossback er en mellomstor SUV, der det både er lagt vekt på plass, komfort og design.

– Modellen har størst bagasjerom i klassen, med 555 liter, og veldig god plass innvendig. Bilen passer derfor like godt i byen som på hytta, sier Christensen.

Fra lansering er modellen tilgjengelig med flere kraftfulle motorer, både som bensin 180hk og 225hk, samt diesel med 180hk. Alle kommer sammen med en nyutviklet 8-trinns automatgirkasse.

– Samtidig har du alle de diskré detaljene som gjør DS annerledes, uten å være prangende. Bilen har for eksempel frontlamper som ønsker deg velkommen ved å rotere rundt med lilla belysning.

– Den har også en helt spesiell lyssignatur og en stor muskuløs grill, som gjør at du kjenner den igjen på veien.

Slik ser den store muskuløse grillen til DS 7 Crossback ut. Frontlampene ønsker deg velkommen ved å rotere rundt.  Foto: Brand Studio

Gi bilen ditt personlige preg

Innvendig er alle aluminiumsdetaljene «guillochert», som er en gullsmedkunst som blant annet brukes for å dekorere urskiver på eksklusive klokker. På dashbordet svinger også en motorisert designklokke opp når du starter bilen. Klokken er fra det franske premiummerket BRM.

I setene er det 8-punkts massasje, som du kan nyte sammen med kvalitetslyd fra Focal, en fransk premium lydprodusent.

– Detaljene og opplevelsen du får som kunde, skiller DS tydelig fra konkurrentene, sier DS-sjefen.

For å kunne gjøre bilen mer personlig, kommer DS 7 Crossback med tre interiørinspirasjoner. Inspirasjonene påvirker fargevalgene i bilen, skinnkvaliteten, sømmene og designdetaljer. To av dem henter inspirasjon fra Paris.

– Den ene, Rivoli, henter inspirasjonen fra den berømte luksusgaten Rue De Rivoli, samt stilige parisienner og moteindustrien som Frankrike er kjent for, sier Christensen.

Innvendig kan du velge mellom tre interiørinspirasjoner. Disse påvirker fargevalg, skinnkvalitet, sømmer og designdetaljer.  Foto: DS Automobiles

Forlenger synet ditt med 100 meter

Men DS 7 Crossback er ikke bare pen å se på. I modellen er også det originale fjæringssystemet videreutviklet, for å ivareta komfortfølelsen.

– DS 7 Crossback har et helt unikt fjæringssystem, hvor et kamera skanner veibanen og forbereder støtdemperne på hull og ujevnheter som kommer. Dette skaper en utrolig god kjørekomfort, sier Christensen.

I tillegg er understellet adaptivt og kan gjøres både mykt og hardt i fjæringen, alt etter hva du liker.

Med DS 7 Crossback lanseres også DS Connected Pilot, som et godt steg mot selvkjørende biler. I tillegg kan bilen også leveres med «Night Vision» - et system som forlenger synet ditt med 100 meter om natten, for å unngå ulykker og ubehagelige overraskelser.

På dashbordet svinger en motorisert designklokke opp når du starter bilen. Klokken er fra det franske premiummerket BRM.  Foto: DS Automobiles

Kjører bilen til og fra service for deg

Merket har også fokusert på å gi kundene en unik eieropplevelse.

– Sammen med den nye modellen lanserer vi et nytt konsept, «DS OnlyYou», som gjør det behagelig og sømløst å eie en DS. Vi har respekt for tiden til kunden og ønsker å ta eieropplevelsen til et nytt nivå, sier DS-sjefen.

Som DS-eier har du inkludert hente- og bringetjeneste til service én gang i året. I tillegg er dekkhotell med dekkskift inkludert, og du har en dedikert DS-rådgiver du kan ringe når som helst i løpet av døgnet.

Skulle det skje noe, har du alltid erstatningsbil ved driftsstans, uansett årsak. Alle tjenestene er gratis i tre år.

– Vi er ikke som alle andre, avslutter Christensen med et smil.

Produsert av Brand Studio for DS Automobiles.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.