CITROËN
Gå til

Strålende fornøyde med resultatet; Foran: Lars Berg Giskeødegård og Ante Giskeødegård fra Momentium, kunstner Terje Fagermo, og Synnøve Sandnes daglig leder ved Terminalen. Bak: Per Aaland fra Aaland Bil. 

Fasade-kunst fra Fagermo

Nå kan du glede deg over flott kunst midt i bybildet.

Sjekker du inngangspartiet til populære Terminalen vil du finne en ekte Fagermo, en av Norges mest anerkjente kunstnere. Bakgrunnen for prosjektet er Citroëns landsdekkende kampanje med å sette farge på byene i Norge.

– Når du får muligheten til å leke deg på en så synlig fasade, vil du ikke la den muligheten glippe, smiler den evigunge Ålesund-kunstneren Terje Fagermo (85).

En god ide
– Vårt prosjekt i Ålesund tok nok litt av. Vi håper folk synes dette ble skikkelig bra og litt spesielt, sier Per Aaland, daglig leder i Aaland Bil og en mangeårig bekjent av Terje Fagermo.

Les mer om å sette farge på Ålesund her.

Mens Citroën-forhandlerne i andre byer har frisket opp bybildet ved å fargelegge noen grå sentrumsvegger, ønsket både Aaland og Terje Fagermo å dra det litt lenger i jugendbyen.

Den nye utsmykningen av inngangen på Terminalen rigger fint i gatebildet. 

Valget falt på Terminalen, Momentium ble kontaktet, nødvendig godkjenning fra huseier kom på plass og den kreative prosessen var i gang.

– Jeg tente på ideen, men mente at vi utover å fargelegge veggen kanskje kunne løfte den enda et hakk ved å bruke et motiv, forteller Ante Giskeødegård i Momentium.

Liker å leke seg
Aaland ville ha med Terje Fagermo som rådgiver, men den kjente kunstmaleren og skulptøren, også omtalt som lysets mester, ville mer enn det.

– Og jammen syntes de det var en god ide, sier en fornøyd Terje Fagermo.

Malte reklame
Fagermo er på ingen måte ukjent med fasade- og veggmalerier. Han vokste opp med slike og var ofte med sin far Ole på jobb. Faren stod bak en rekke av de store veggmaleriene på fasadene som var datidens reklameplakater og firmalogoer i Ålesund.

- Nå har selvfølgelig teknikken kommet lenger, slik at bildet har blitt overført til solide plater som er montert på veggen, forteller Terje Fagermo.

Kunstner Terje Fagermo (med ryggen til) og Julie Aaland (i midten)følger nøye med når Per Aaland presenterer skisser av utsmykkingen for Ante Giskeødegård og Synnøve Sandnes. 

Strålende fornøyd

Grunnleggerne og eierne av Terminalen er svært fornøyd med det endelige resultatet.

– Flott at valget falt på veggen vår når Citroën og Aaland Bil skulle gjøre dette i Ålesund. Og jeg må jo innrømme at det er veldig kult at kunstneren selv også har vært involvert i selve prosessen, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

Se VIDEO om dette prosjektet her.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.