Viiral AS
Gå til

Nå kan du endelig beskytte deg mot forkjølelse

Viiral Nesespray har utviklet et virkestoff som finnes i sjøpølse akkurat som det også finnes i morsmelk. Det sunnmørske produktet skal kunne beskytte mot forkjølelse – men funker det?

Det har kostet 20 millioner kroner bare å utvikle naturproduktet. I fjor var Viiral klar for å innta norske slimhinner, og allerede i år vil det trolig bli lansert internasjonalt.

Leger
Lege og øre-nese-hals spesialist Theis Børge Ask er kjent med virkestoffet i Viiral og mener det kan ha en forebyggende effekt mot virus og forkjølelse.

Produktet virker lovende og virkestoffet er kjent i forskningsmiljø, sier lege og øre-nese-hals spesialist Theis Børge Ask.  

– Viiral er et spennende og interessant produkt for å styrke førstelinjeforsvaret i nesen mot virusbetinget forkjølelse. Virkestoffet er kjent i forskningsmiljø, men det er nødvendig med flere studier, sier den erfarne ØHN-spesialisten.

Kjetil Høie som er lege i Forsvaret, anbefaler å bruke Viiral Nesespray. I kampen mot den plagsomme forkjølelsen mener han det er et etterlengtet, lovende og spennende produkt.

Reduserte sykefraværet
Mange yrkesgrupper er spesielt virus-utsatte, blant annet kabinansatte. Testing indikerer at sprayen kan redusere sykefraværet blant disse. I år planlegges at flere utsatte grupper – som barnehageansatte – testes for forebyggende effekt på øvre luftveisproblemer. En forskningskomite bestående av leger fra inn og utland, forbereder i disse dager et studieprogram.

Viiral planlegger nå også testet det ut på allergikere – foreløpige tilbakemeldinger tyder på at produktet her kan ha en gunstig effekt.

Mulig virkningsmekanisme

Nesesprayen tilfører fuktighet og øker innholdet av naturlig sialinsyre i neseslimhinnen. Dette synes å beskytte slimhinnene mot virus slik at sjansene for å bli forkjølet reduseres. Vitenskapelige studier viser hvordan virus er avhengig av spesifikke kjemiske bindinger på overflaten av neseslimhinnen. Når vi tilfører ekstra sialinsyre tyder både studier og erfaring på at disse kjemiske bindingene blir forstyrret. Dette reduserer muligheten for virus å trenge inn i cellen. Dermed reduseres også forkjølelsesrisikoen.

Forebygger

Publiserte artikler om sialinsyrens effekt og foreløpige brukserfaringer tyder på at Viiral er et veldig interessant og enkelt produkt som kan egne seg svært godt i forebyggelsen av forkjølelse.

To doser i hvert nesebor to ganger i døgnet synes å være nok til å forebygge. Viiral er anbefalt brukt på reise, i perioder av året med mye virus og i store folkemengder.  Nesesprayen skader ikke slimhinnene og produktet kan brukes av voksne og barn over to år.

Morsmelk
Morsmelken inneholder også store mengder sialinsyre som er en viktig substans i og på overflaten av cellene våre. Et velkjent og velfungerende råd er å sprute litt morsmelk i nesen på spedbarn som er forkjølet eller når nesen er tett. En studie viser at mødre med premature barn faktisk har enda mer av stoffet i morsmelka enn mødre som fødte normalt. Forklaringen kan være at for tidlig fødte trenger ekstra god beskyttelse mot infeksjoner.

Viiral Nesespray inneholder det samme virkestoffet som finnes i morsmelken. 

Marin gründer
Mannen bak Viiral er gründeren Jan Remmereit fra Ørsta som i en årrekke har utviklet preparater basert på marine råstoffer, som Omega 3. I samarbeid med forskere utviklet og patenterte han en sialinsyre-teknologi som bidrar til de positive effektene av virkestoffet i sprayen. Viiral fikk i fjor innpass i alle butikkene til Apotek1, og ble samme året kåret til årets innovatør av apotekerkjeden.

– Prisen er en stor anerkjennelse av produktet. Det skjer mye spennende nå, og vi står foran en internasjonal lansering, sier Frode Fagermo.

Bedrifter og ansatte
Den tidligere AaFK-spilleren er daglig leder i Viiral som nylig landet en avtale med den danske toppklubben FC København om bruk av produktet. Flere bedrifter på Sunnmøre ønsker å teste ut et lokalt produkt som kan redusere risikoen for forkjølelse og redusere sykefraværet.

– Vi har omsorg for folka våre, og ble nysgjerrige. Nå tilbyr vi det til de av våre 200 ansatte som ønsker å bruke det. Vi er helt i startgropa og svært spente på effekten, sier Gunnhild Eikrem Sandnes i H.I Giørtz Sønner AS.

Reduserer risikoen
– Viiral er klassifisert som medisinsk utstyr med CE marking.  Tester viser at det kan redusere risikoen for å bli forkjølet, men vi kan selvsagt ikke garantere at det virker for alle sier markedsdirektøren i Viiral, Bent Andreassen, som blant annet har 15 års erfaring fra farmasøytisk industri.

– Vi har jobbet mye med testing. Resultatene tyder på at produktet reduserer sjansene for å bli forkjølet, sier markedsdirektør Bent Andreassen.  

nettsiden til Viiral kan du lese om flere brukeres erfaringer med Viiral. Viiral fås kjøpt i Apotek1 kjeden.

Hold deg frisk, så du kan bruke tiden på det som betyr noe for deg.
Les hva Viiral har gjort for andre tilfredsse brukere.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Sunnmørspostens redaksjon, men av Sunnmørspostens markedsavdeling.

Sunnmørsposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på smp.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.